Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Közgyültek a péteri polgárőrök

Péteri polgárőr szolgálatteljesítés közbenElfogadta a Péteri Polgárőr Egyesület az alapszabályának módosítását - ami tartalmazza az új polgárőrtörvénynek való teljes megfelelést – illetve tisztújítást is végrehajtottak a huszonegy éves egyesületnél.

 

 

Megtartotta éves közgyűlését a Péteri Polgárőr Egyesület a múlt hónap végén. A közgyűlés meghívottjai között megjelent Dr. Molnár Zsolt polgármester, Kelemen József Monor város rendőrkapitánya, valamint Gyömrő város őrsparancsnoka és a helyi rendőrségi körzeti megbízott is.  

 

A közgyűlés egyhangúan elfogadta az egyesület alapszabályának módosítását. Az OPSZ etikai kódexét teljes mértékben magukra nézve kötelezőnek éreznek, amit szintén elfogadott a közgyűlés.

Tisztújító választás is történt, ugyanis a vezetőség négyéves mandátuma most járt le. A vezetőség mellett a felügyelő bizottság és az etikai bizottság tagjait illetve elnökeit is megválasztotta a közgyűlés.

Varga Zsolt, a Péteri Polgárőr Egyesület elnöke tájékoztatta a polgárőr rádiót, miszerint az egyesületük jelenleg negyven fővel büszkélkedhet, ami a község alig több mint kétezres lélekszámát tekintve nem számít rossznak. A tavalyi évben rendszeres járőr szolgálatot végeztek a péteri polgárőrök. Emellett kivették részünket a községi illetve a kistérségi rendezvények, például a Tour de Gyömrő kerékpáros körverseny biztosításában.

 

Varga Zsolttól megtudtuk azt is, hogy évek óta jó az együttműködésük rendőrséggel. Erre példa az is, hogy a közgyűlésen méltatták a helyi polgárőrség szerepét a rendőrség képviselői. Sőt, megújították az együttműködési megállapodásunkat is. Varga Zsolt büszkén tájékoztatott, hogy sikerült betörőket tetten érniük, illetve a rendőrségnek átadniuk.