Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Ifi polgárőrképzés a leendő generációnak

A Koroncói Polgárőr Egyesület vezetője, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Madarász István 2016. április 06.-án tartott prezentációjában a polgárőrség munkájáról, és tevékenységéről adott beszámolót a Koroncói 2. Rákóczi Ferenc Általános iskola 5-6-7-8. osztályos tanulóinak.

Az oktatás célja, hogy a gyerekek megismerhessék a polgárőrség munkáját, tevékenységét, és célkitűzését.

Elsőként a gyerekek a polgárőrség történetét hallgathatták meg, hogy hogyan alakult a kezdetektől napjainkig, valamint az ifjú polgárőrség megalakulását, fogalmát, és az 50 óra közösségi szolgálatról volt szó.

A gyerekek nagy odafigyeléssel vettek részt a foglalkozáson, és a prezentáció végén kérdésekkel halmozták el az előadót. Jó példa ez arra, hogy a gyerekek bevezetése a polgárőr életbe soha nincs korán. Nem az első foglalkozás volt már ebben az iskolában, hisz februárban erkölcstan órán kérték fel az egyesület vezetőjét, hogy tartson előadást a 2. osztályos tanulóinak. Így lesz ez hagyomány már ebben az iskolában, hogy nevelni tudjunk jó szándékkal, és jó érdekért a falu gyermekeit, akik a jövőt képviselik majdan.