Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Látogatás a tűzoltóságon

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program tagjai a tavalyi véneki táborozás keretében tartott kiértékelésen kérték, hogy kevés "szobaprogram" és több "kimozdulós" program legyen.

Megfogadtuk a kérést. Ebben a félévben, az elméleti felkészítés és a csapatépítő "farsang" után jövünk-megyünk. A rendőrség után a NEMAK Kft. győri gyárába látogattunk, április 2-án pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy idén is elmehessünk a tűzoltóságra, oda, ahol ember és technika Magyarország biztonságát szolgálja.

Az immár második éve az ifjúsági programban (Ifjú Gönyűiek Közösségében) résztvevőknek már némileg ismerős volt a terep, de ők is láttak, hallottak újat, az "elsősöknek" pedig minden új és érdekes volt. Szabó József tűzoltó törzsőrmester lelkiismeretes alapossággal megismertette az ifjakkal a járművek, technikai eszközök, ruhák feladatait, használatát. Végigvezetett bennünket a laktanyán, bemutatta, miként érkezik a személyzet az emeletről csúszva.

A közösség tagjai nemcsak a szemükkel, a kezükkel is lehetőséget kaptak az ismerkedésre, testközelből kipróbálhatták a beöltözés módját, gyorsaságát (inkább lassúságnak nevezném az előírt, emlékeim szerint két perces normaidőhöz viszonyítva), a ruha súlyát.

Ez évben elválasztottuk az álmélkodást az elmélkedéstől. A látogatást abszolváltuk, köszönet érte az engedélyező vezetőknek és kalauzunknak, az elméletet (tűzvédelmi alapismeretek), ősszel tartjuk meg.

(Horváth Attila az ifjúsági program koordinátora, sajtófelelős)