Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Kerékpár tolvajt értek tetten az ifjú polgárőrök

A környei Polgárőr Egyesület ifjú polgárőr tagjai felismerték az ellopott kerékpárt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 14 éves környei lakos ellen.

A gyanúsított 2016. június 27-én 2 óra körüli időben egy környei családi ház udvaráról eltulajdonított egy speciális – trükk - BMX típusú kerékpárt. A sértett reggelre nem találta az értékes kétkerekűjét, ezért a tatabányai rendőrkapitányságon feljelentést tett. Az esetről értesítette a ismerőseit is. A Környe Polgárőr Egyesület ifjú polgárőreinek két tagja Virágh Dávid és Rózsa Máté 2016. június 30-án 15 óra 30 perckor a faluban járőrözve felismerte az ellopott kerékpárt, ami nem a tulajdonosa birtokában volt.

A polgárőrök értesítették a szolgálaton kívüli körzeti megbízottat és a 14 éves fiút a rendőr kiérkezéséig visszatartották. A körzeti megbízott szolgálatba helyezte magát és a tettest a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállította. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták, a 14 éves környei lakost gyanúsítottként kihallgatták. A sértett 2016. július 1-én a Tatabányai Rendőrkapitányságon visszakapta kerékpárját.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság