Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Az Ifjú Gönyűiek Közösségének évzáró táborozása

Újabb élményekkel, új és felfrissített ismeretekkel lettek gazdagabbak a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program tagjai a július 16-án befejeződött, három napos véneki, évzáró táborozáson.

A két éve alakult közösség ez évi működését több szponzor tette lehetővé, kiknek nevét az Egyesület közösségi oldalán felsoroltuk. E helyen három legnagyobb támogatónknak, Pozsgai Veronika alpolgármesternek, a Gyermekeinkért, a Jövőért Alapítványnak és a Wuppermann Hungary Kft.-nek köszönjük meg, hogy hozzájárultak a program megvalósulásához, eszközök vásárlásához.

Mind a fiatalok, mind a tábor felnőtt közreműködői örömmel nyugtázták, hogy a kérésünknek eleget téve sok szervezet ismét megjelenésével, és új elemeket tartalmazó programjával biztosította az élményekből, ismeretekből való töltekezést. E szervezeteket is felsoroltuk a közösségi oldalon, de itt is – önkényesen – kiemelek néhány programot. Nagyon tetszett a NAV Bevetési Igazgatóságtól érkezett kábítószer és cigaretta keresésére kiképezett kutya és vezetője, illetve kettejük összhangja, élmény volt a tűzoltó raj által biztosított „főcső-vezetés”, a Győri Társasjáték Egyesület által „megbolondított” este, az ifjú vöröskeresztesek szituációs játék keretében bemutatott elsősegély nyújtási és újraélesztési bemutatója.

Remélem ugyancsak a szép emlékek és új ismeretek közé tartozik a ladikozás a megáradt Mosoni –Dunán, valamint a Zvezdovitsné Gangl Tímea által szervezett és végig „vezényelt”, Vénekről szóló helyismereti és kreatív elemeket is igénybe vevő vetélkedő, melynek során helyi nevezetességeket és embereket kellett felkeresni, rajzzal és verssel felelni a feltett kérdésekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen értékeltünk is, a program koordinátor vetített képes visszatekintés mellett foglalta össze véleményét, a fiatalok pedig írásban tettek javaslatot a következő évre, melyeket megfogadva több új, nem ismétlődő program, újabb üzemek látogatása, több interaktív összejövetel várható.

Végül a tábori szlogen pályázatra érkezett műveket idézem, melyekkel a fiatalok kifejezték, mit jelent számukra a Közösség és miként szólítják meg azokat, akik még nincsenek köztünk:

„Véneki macsók”:  „Egybetartozásunk az erényünk, a célig ez vezérel minket.”

 

Laura és Réka:  „Segíteni másoknak a legjobb érzés, s ezért együtt küzdeni számunkra érték.”

 

Pályi Zora „Pink”:

„Egy polgárőr csapat vagyunk,

És mi mindig összetartozunk,

Utunkba nem áll akadály,

Állj közénk és felejthetetlen móka vár!”

Ezekért a mondatokért – illetve, amit visszaadnak a program céljából – érdemes folytatni. Remélem lesz erőnk, időnk és anyagi lehetőségünk, hogy jövőre velük és még az újabb jelentkezőkkel bővítsük tudásunkat, közösségi érzésünket.

Horváth Attila a program koordinátora, sajtófelelős