Rádió P - A polgárőr rádió - Honvédelemi nap  az OPIT-on

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Az idei OPIT két turnusának egy-egy napját a honvédelem és a hazaszeretet témakörének szentelték a szervezők. A táborozó fiatalok így érdekes előadásokon vehettek részt, továbbá fegyverekkel és azok használatával is megismerkedhettek.

Bozsóky Ferenc, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke, mint a nap programjainak szervezője a Rádió P-nek elmondta, hogy az idei OPIT már két hetes tábor volt, amelyen az első héten az ifjú polgárőröket, a második héten a már felnőtt fiatal civil bűnmegelőzőket látták vendégül a Zala megyei Gyenesdiáson. Mint mondta, mindkét turnusban az ő feladata volt megszervezni a honvédségi bemutatót, amelyet az elsőben a Magyar Honvédség Zala megyei, a másodikban a Somogy megyei toborzóirodája tartott. Ezen kívül a fiatalok megismerkedhettek a fegyverhasználat rejtelmeivel, amelyet Keczeli Zoltán többszörös céllövő világbajnok, lőtérvezető tárt eléjük.

“A fiatalok rendkívüli figyelemmel kísérték a katonák tájékoztatóját. Sokat kérdeztek, kíváncsiak voltakták a fegyverekre, szinte egymás kezéből vették ki azokat. Verseny alakult ki a szét-, és összeszerelésben, a fiuk és lányok között, míg vártak, hogy ők következzenek a lőállásban” - mesélte a polgárőrvezető.

“A célunk Honvédségre irányítani a figyelmet, az életükről ízelítőt adni. Szeretnénk a honvédségi alapkiképzés elemeit bevezetni a fiatal polgárőrök életébe, az erőlétük és állóképességük növelése szempontjából, de a legfontosabb, mint ahogy a Honvédség szóban is van, a hon, a haza szeretetére, védelmére való nevelés, nem utolsó sorban a katonai pályára felhívni a figyelmet. .A fiatalok sokat kérdeztek a jelentkezés feltételeiről és az előmeneteli lehetőségről. Meglepő volt számunkra,hogy legfőképpen a lányokat érdekelte a katonai pálya. Elmondható, hogy felszabadultan, jól érezték magukat"

A szervezők az elkövetkező táborra még  szeretnék bővíteni a programot olyan elemekkel, mint.például a térkép ismeret, szennyezett terepszakasz leküzdése, illetve elsősegélynyújtás. Terveik szerint ezek is hasonlóan sikeresek lesznek a táborozók közt.

“A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület egyedüli az országban amelynek a Somogy Megyei és a Zala Megyei  a 4. és 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi irodákkal, illetve  a HM-mel együttműködési megállapodása van. Egyesületünk a BEOSZ tagegyesülete is, így kölcsönösen segítjük egymás rendezvényeit. Mint volt hivatásos katona fontosnak tartottam ezen együttműködés megállapodások megkötését” - zárta szavait Bozsóky Ferenc.

 

Magyar Márk László

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.