Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

1 Járási Ifjúsági Polgárőr Tábor

Három település Ebes, Nádudvar, Nagyhegyes összefogásával augusztus 26-28-ig Ifjú Polgárőr Tábort szerveztünk a nádudvari Trófea Vadászházban iskoláskorú gyermekeknek.

Nádudvar városa szeretettel fogadott bennünket, kiváló vendéglátónak bizonyultak, minden megtettek, hogy a jövő polgárőr nemzedékéhez csatlakozó fiatalok felejthetetlen napokat töltsenek a településen.

A Trófea Vadászházat és csodálatos környezetét 24 diák és 6 felnőtt polgárőr vidám zsivaja töltötte be ezen a három napon. Programok sokasága várta a gyerekeket! A Vadászház melletti tó megismerése után, egy környezetvédő hivatásos vadász előadása, rendőrségi kutyás bemutató majd ügyességi és KRESZ verseny következett, melyet a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai szerveztek és bonyolítottak le.

Másnap Nádudvar nevezetességeivel ismerkedtek a táborlakók. Meglátogattuk ifj. Fazekas Istvánt, aki megmutatta műhelyét és a fazekasság egyes fogásait. Megcsodáltuk a kavicsolt díszítésű, csillogó fekete színéről híres termékeket. Ezután megismerkedtünk a Kincsesház értékes tárgyaival, és kipróbálhattuk a vidám hangulatot keltő régi népi játékokat is.A következő állomás a Sportcentrum volt. Nagy örömmel vettük birtokba a bowlingpályát, de focizásra, asztaliteniszezésre, fallabdázásra is lehetőség nyílt. Ebéd után, a lovas polgárőrség feladataival ismerkedtek a gyerekek, majd lovaglás következett, amely programmal az Egyesületünk lovas polgárőr tagja szeretet volna kedveskedni a fegyelmezett és a lovaglás iránt érdeklődő táborozóknak.

Szabadidejükben hintáztak, játszottak, horgásztak a gyerekek, senki sem unatkozott. Az estéket hangulatossá tette a szalonnasütés, majd a slambucfőzés. Az esti programokat a váltóverseny, az éjszakai bátorságpróba és a számháború tette izgalmassá és felejthetetlenné a diákok és a felnőttek számára is.

Az utolsó napon a Katasztrófavédelem munkatársai tartottak bemutatót, majd egész napos strandolás zárta az I. Járási Ifjúsági Polgárőr Tábort.

Az Ebesi Polgárőr Egyesület tagjai és az önkéntes segítőik hagyományteremtő szándékkal szervezték meg ezt a tábort, amelyet a későbbiekben megyei szintre szeretne fejleszteni. A diákok betekintést nyerhettek a polgárőrség, a rendvédelmi szervek, a katasztrófavédelem munkájába, eszközeibe, a tábor helyét biztosító település nevezetességeibe, életébe. A tábor megszervezéséhez és lebonyolításához nyújtott segítséget minden érintettnek nagy tisztelettel megköszönünk.

Bízunk benne, hogy a gyerekek megértették az önkéntes munka fontosságát, és majd felnőttkorukban is szívesen segítik községükben embertársaikat és a polgárőrség önzetlen és mára már nélkülözhetetlen tevékenységét.

Szeretnénk, ha lenne igény ilyen típusú táborok megszervezésére! Több éves tapasztalat alapján tudjuk, következő évi program megszervezését közvetlenül az előző befejezését követően kell elkezdeni. Ennek érdekében örömmel tájékoztatom az ifjú polgárőröket és minden segítőnket (hely hiányában nem tudjuk felsorolni őket), hogy Nagyhegyes település már bejelentkezett a II. Ifjúsági Polgárőr Tábor megszervezésére, amelynek időpontjáról a későbbiek során adunk tájékoztatást.   

Balogh László, az Ebesi Polgárőr Egyesület  elnöke