Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Kiválóan szerepeltek a lovas polgárőrök

Az első helyet szerezte meg Drahos József, az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület lovasa Robi nyergében a Kiskunhalason június 12-én megrendezett II. Nemzetközi Rendőr Lovas Verseny szimultán pályáján.

A lovas polgárőrök idén indulhattak először versenyben a lovas rendőrökkel. Négy önkéntes bűnmegelőzőt hívott meg a megmérettetésre a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya a cseh, lengyel, szlovák és szlovén lovas rendőrök mellett.

A délelőtti szimultán verseny során az összesorsolt indulóknak egyszerre kellett teljesíteniük a két egyforma pályát. Az jutott tovább, aki a legkevesebb hibaponttal a leggyorsabb volt. A 21 induló közül végül a legjobbnak egy polgárőr, Drahos József bizonyult Robi nevű lovával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Számomra is nagy meglepetés volt, hogy ilyen jól sikerült a verseny, de nagyon boldog voltam! – mondta a győztes. – Szoros küzdelem volt, ráadásul a lovacskám sem versenyló, csupán hobbi hátas, de nagyon jó szívű, jó lelkű és nyugodt. Ez sokat segített és talán az is, hogy ifjú koromban sok díjugrató versenyen indultam. A készenléti rendőrök is gratuláltak nekem, ami nagyon jól esett, hálásak vagyunk, amiért meghívtak minket. Nagyon jó hangulatú verseny volt, reméljük jövőre is ott lehetünk!

A délutáni összetett akadályverseny még a rendőröket is megizzasztotta, de a polgárőrök szépen vették az akadályokat és a középmezőnyben végeztek. Ügyesen teljesítették az engedelmességi ugrásokat, a hordós és a tüzes akadályokat, ahogy a vizes árkot és a sátorba való belovaglást is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A polgárőrök gyenge pontja a lóhátról indított lengőteke és a lövészet volt, itt gyűjtötték be a legtöbb hibapontot. A 21 indulóból 12. helyen Drahos József végzett, őt követte egyesületi társa, Kecskésné Gábor Henrietta Dámával, míg a Lakiteleki Polgárőr Egyesület párosa, Rácz Adrienn és Léda a 15. helyet szerezte meg. Szép és megfontolt lovaglása ellenére Gera Edina Csillát, a Tárnoki Speciális Mentő Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját Sunny nevű lovával időtúllépés miatt kizárták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap zárásaként megtartott díjátadás során a legeredményesebb polgárőr lovasnak Drahos Józsefet választották, míg a nap legeredményesebb női lovasának díját a két verseny alapján Rácz Adriennek ítélték a versenybírók.

Külön köszönet illeti Bérczy Gyulát, az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület elnökét, aki csapatkapitányként a szervezési és szállítási feladatokat koordinálta, valamint a helyszínen segítette lovasokat – nyilatkozta dr. Rácz Adrienn, a Lovas Tagozat elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmondta azt is, hogy az eredményekért hálásak Sallay Sándor lovas edzőnek, aki a csapat három tagját Kecskeméten a Hírös Lovardában készítette fel.

Külön köszönetét fejezte ki a szállításban segítő tartalék lovasuknak, Rónai Attila, zagyvaszántói lovas polgárőrnek, aki Zeusz nevű lovával részt vett a három napos képzésen és a csapat több tagjával együtt aktívan segített a lovas rendőröknek a pályaépítésben és a verseny technikai lebonyolításában.

A rendőrségi vezetők véleménye alapján a polgárőr csapat együttműködésből, kollegialitásból és bajtársiasságból jelesre vizsgázott a három nap alatt.

 

A Lovas Tagozat Elnöksége a 12/2016. (VI.15.) számú határozatával a három napos rendőrségi képzésen és versenyen részt vevő polgárőr lovasokat és lovaikat a kiváló teljesítmény elismeréseként az új oktatási stratégia és szolgálati szabályzat szerinti lovas járőrvezetői szolgálat II. szintre minősített.

Ferentzi Tünde, fotó Sebestyén Jenő