Rádió P - A polgárőr rádió - Lovas fogattal is üldözik a bűnt a mórahalmi polgárőrök

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Vezér hatalmas lendülettel járja a tanyavilágot. Ott, ahol a gépkocsik elakadnának, az ötéves kisbéri félvér magabiztosan húzza a mórahalmi polgárőrök fogatát a földúton.

A homokháti város polgárőrségét tizenkét tagú lovas különítmény segíti. Battancs Erika önkormányzati rendészeti vezető elmondta, a helyi polgárőrök autón kívül motorral, kerékpárral, lóval és lovas fogattal is üldözik a bűnt.

– A tanyavilágban számos helyszínt könnyebb lóháton vagy fogattal megközelíteni – tette hozzá.

– Azért Vezér a neve, mert annyi esze van, mint a mi vezéreinknek. Hogy melyiknek, azt magukra bízom – mondta derűsen a mórahalmi Dobó László polgárőr, aki már hároméves korában is lovakkal foglalkozott.


Dobó László és Dóczi Tibor civilben mindketten hivatásos sofőrök, Dobó 25, Dóczi 4 éve polgárőr. – Két éve olyan hatalmas nagy víz volt, hogy sorban akadtak el az autók, nem győzték kihúzni a kocsikat a traktorosok. Fogattal a 40 centi mély vízen is el lehetett menni – mesélte Dobó. – Ilyen nagy lendülettel járjuk a tanyavilágot. Szépen lassan, hogy jól lássunk mindent – viccelődött, miközben sétatempónál alig valamivel gyorsabban poroszkáltunk a földúton.
A praktikum és hatékonyság mellett érdekes színfoltja a városi rendezvényeknek, amikor nem szirénázó rendőrautó vagy polgárőrjármű biztosítja a menetet, hanem lovas fogat.

Forrás: morahalom.hu

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.