Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Jó tanácsok, hasznos ötletek

Vigyázat! Csalók!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Újabb trükkel rukkoltak elő a csalók. Most hamis bankszámlaszámokkal csalnak„Megváltozott a bankszámlaszámunk...” Újabb trükkel rukkoltak elő az internetes csalók, most hamis bankszámlákkal próbálnak pénzhez jutni.

 

 

Banki információk szerint az utóbbi időkben elszaporodtak az olyan csalások, amelynek során az elkövetők a saját számlájukra térítenek el másnak szánt átutalásokat - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Bankszövetség. Mint közölték, jellemzően olyan vállalkozásokat, intézményeket károsítanak meg így a csalók, amelyek rendszeresen fizetnek egy üzleti partnerüknek nagyobb összegeket. A visszaélők magukat a partner cég képviselőjének adják ki, és – hamisan - arról tájékoztatják a fizetésre kötelezett vállalkozást, intézményt, hogy a kedvezményezett számlaszáma megváltozott, új számlaszámként pedig a saját számlaszámukat adják meg. A megtévesztett vállalkozás, intézmény által átutalt összegeket pedig gyorsan továbbutalják, rendszerint külföldre.

 

A csalási esetek megelőzése és kiszűrése érdekében a Magyar Bankszövetség azt javasolja, hogy a számlatulajdonosok a velük kapcsolatban álló üzleti partnertől érkező, bankszámlaszám változásra vonatkozó értesítést kezeljék fokozott óvatossággal, és tartalmát ellenőrizzék a közléstől eltérő csatornán is, lehetőleg a megszokott kapcsolattartón keresztül, illetve a partner egyéb publikus adatközléseiben.

 

 

 

{linkr:related;keywords:csal%C3%83%C2%B3k;limit:5;title:Kapcsol%C3%83%C2%B3d%C3%83%C2%B3+cikkek}