Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Jó tanácsok, hasznos ötletek

Ismét óraátállítás jön

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámításMárcius 30-án vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, ami azt jelenti, hogy az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órákat. Természetesen az előrelátó polgárőrök már szombaton este előre állítják az órákat, nehogy lemaradjanak a vasárnapi közgyűlésről.

 

 

2014. március 30. vasárnap hajnalban 2 órakor 3 órára, egy órával előre kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás.

 

Jelenleg a kutatók megosztottak abban a kérdésben, hogy a számok alapján van-e értelme az óraátállításnak. Az emberek közérzete általában jobb lesz a nyári időszámítás kezdetekor, mivel innentől kezdve tudatosul bennünk, hogy vége a télnek és jönnek a meleg, napsütötte nyári hónapok. Az óraátállítás célja kezdetben az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek a lakosság megszokott ébrenléti idejével, ami reggel héttől este tízig tart. Mára azonban megoszlanak a vélemények az óraátállítás szükségességéről.

 

 

{linkr:related;keywords:%C3%83%C2%B3ra%C3%83%C2%A1t%C3%83%C2%A1ll%C3%83%C2%ADt%C3%83%C2%A1s;limit:5;title:Kapcsol%C3%83%C2%B3d%C3%83%C2%B3+cikkek}