Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Jó tanácsok, hasznos ötletek

„Házhoz megyünk!” Kazincbarcikán is

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, amely program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, így Miskolc után Kazincbarcikán is elindult.

 

A kezdeményezés kazincbarcikai etapját dr. Toldi-Tóth Gábor a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője indította útjára 2015. november 9-én a helyi Tesco Áruházban a program támogatóival Szitka Péterrel, Kazincbarcika város polgármesterével és Simonné Juhász Máriával, az AEGON Általános Biztosító Zrt. regionális igazgatóság képviselőjével.

A megnyitón jelen volt még Mecser Tamás r. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, Dudás Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője és Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A rendőrök Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

A rendezvénysorozatot 2016. május végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

 Forrás: Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság