Rádió P - A polgárőr rádió - A meghitt megemlékezésért

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Közeleg Mindenszentek és a Halottak napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait.

A készülődés már október második felében elkezdődik, a piacok zsúfolásig megtelnek a koszorú és virágárusokkal. Aztán ahogy közeledik november elseje, egyre többen lesznek a temetőkben, a sírkertek környékén pedig megtöbbszöröződik a parkoló gépkocsik száma.

Sajnos ebben a nyüzsgésben nem mindenki a megemlékezésre és a Halottak napjára készül, kiváló alkalom lehet ez az alkalmi tolvajoknak, zsebtolvajoknak a piacokon, buszokon és a temetőkben is.

Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy pénzüket, irataikat kabátjuk, táskájuk belső zsebében, vagy egyéb, mások számára nehezen hozzáférhető helyen tartsák. A bankkártyájukat soha ne tárolják együtt a PIN kóddal!

Mielőtt felkeresnék szeretteik sírjait, győződjenek meg arról, hogy gépjárművüket, kerékpárjukat gondosan lezárták. Értéket ne hagyjanak az autóban, és lehetőleg a kijelölt, őrzött, kivilágított parkolókat vegyék igénybe. Külön felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a padra, síremlékre helyezett táskájukat, egyéb értéket soha ne hagyják felügyelet nélkül, vagy őrizetlenül miközben a sírt rendezik, vagy csak éppen elmentek vízért, vagy a hervadt virágokat kidobni. 

Természetesen a Veszprém megyei rendőrök idén is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kegyelet napjaira, megteszik a szükséges bűnmegelőzési intézkedéseket és fokozott jelenlétet biztosítanak a temetők környékén. Azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.