Rádió P - A polgárőr rádió - Telefonos csalások: ne utaljanak át idegeneknek pénzt!

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Feltöltő kártyás trükkel akart megkárosítani valaki egy Békés megyei nőt. Nyereményt ígért neki, de a nő rájött, hogy be akarják csapni és hívta a rendőrséget.

Valaki felhívott és megpróbált becsapni egy Békés megyei nőt 2016. október 16-án. Az egyik telefontársaság alkalmazottjának adta ki magát és azt mondta a nőnek, hogy nyert 125 ezer forintot. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy bankjegykiadó automatánál egy 9 karakterből álló kód segítségével elutal 15 ezer forintot. A nő azonnal rájött, hogy a kód egy telefonszám és a régi feltöltő kártyás trükkel akarják megkárosítani. Letette a telefont és értesítette a rendőrséget.   

Az elmúlt hónapokban, Békés megyében több hasonló esetről érkezett bejelentés. Ezért a rendőrség mindenki arra kér, hogy legyen elővigyázatos. Ne utaljanak át ismeretleneknek pénzt, ne töltsék fel idegen telefonszámok egyenlegét. Akinek ismeretlen telefonáló mobilszolgáltató nevében nyereményt ígér, hívja fel a szolgáltató cég információs vonalát. Kérdezze meg, hogy valóban van-e olyan akció vagy játék, amilyenről a hívó fél beszél. Így még a pénz átutalása előtt kiderülhet, hogy csalásról van szó.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.