Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Beharangozó – 10 nap van hátra

A beharangozók után pedig ismerkedjünk meg a XXII. Országos Polgárőr Nap fellépőivel, köztük is a Soproni Városi Fúvószenekarral.

A zenekar 10 és 11 óra között fogadja a polgárőröket, s szólaltatja meg az érkezőknek azokat a dallamokat, hangokat, melyek garantáltan mosolyt fognak csalni a vendégek arcára.

A Soproni Városi Fúvószenekar történelmét megnézzük, kiderül:

Az emlékkönyv alapján az első kivonulás 1958. május 1-én volt. Id. Karner Nándor Köppel József trombitással, a SOTEX dekoratőrével valamint May Rudolf nyomdásszal, cintányérossal együtt a megalakulástól 1967-ig kézzel írták, festették és rajzolták a ma is meglevő dísz-kötéses vastag zenekari krónikát, minden későbbi zenekari visszaemlékezés alapját. Soproni Ünnepi Heteken, szintén 1958-ban már toronyzenével, „Csehszlovák ünnepi kultúrest”-tel, a Liszt Ferenc Kultúrházban tartott hangversennyel vett részt a zenekar. 1959 szerepléseiből kiemelkedik Haydn halálának 150. évfordulójára Fertődön rendezett dalostalálkozón való részvétel, ahol Kodály Zoltán megtisztelte a zenekart aláírásával az emlékkönyvbe. A zenekar ma is meglevő első indulókönyvét id. Karner Nándor tussal írta. A himnuszokon kívül 31 indulót tartalmazott. (Ez kb. 1500 kottaoldalt jelent!) Természetesen az azokban az években nem szalonképes indulók álnéven szerepeltek (Dávid Péter – Szt.László induló = Soproni dolgozók, Dominik Ertl – Hoch- und Deutschmeistermarsch = Ertl induló, Joseph Franz Wagner – Unter den Doppeladler = Sas induló).

A zenekar további érdekes történeteit, történelmét, sikereit IDE KATTINTVA érheti el.

A beharangozó végére pedig két videót is hoztunk, mely bemutatja a Soproni Városi Fúvószenekar színvonalas előadását és sokszínűségét a munkásságuk kapcsán.