Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Országos Polgárőr Akadémia az RTK-n

Az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére első alkalommal rendezték meg a megyei Polgárőr egyesületi vezetők 5 napos, 40 órás továbbképzését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán.

A képzés végén a Kar dékánjától, Prof. Dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornoktól vehették át a Polgárőr vezetők a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványokat.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke az Akadémia megnyitóján hangsúlyozta, hogy a Polgárőrség a társadalmi bűnmegelőzés és rendfenntartás terén egyaránt megkerülhetetlen szervezetté vált. - Az ötlet több mint tíz éve született meg és kitartásunk eredménye, hogy megkezdődhetett a megyei vezetőink magas szintű továbbképzése. A jövőben évi két-három tanfolyamot szeretnénk indítani- fogalmazott Dr. Túrós András.

Dr. Christián László, a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék vezetője, a Polgárőr Akadémia igazgatója hangsúlyozta, hogy nem elsősorban tárgyi tudás átadására törekedtek az oktatók a képzés ideje alatt, sokkal inkább új szemléletmódot, megközelítési aspektusokat, hazai és nemzetközi tendenciákat mutattak be.

Dr. Major Róbert a Közbiztonsági Tanszék és a Polgárőr Akadémia lebonyolításáért felelős vezetője hangsúlyozta, hogy az OPSZ és az NKE együttműködése révén minden feltétel adott, hogy az Akadémia hosszú távon sok polgárőr vezetőt vértezzen fel naprakész tudással.

A képzési programban többek között szerepelt a rendészet rendszerének közjogi reformja, az egyesületek jogállásának aktuális kérdései, az önkormányzati rendészet, büntetőjog, bűnmegelőzés, kommunikáció, valamint a Polgárőrség szervezetét, működését és gazdálkodását érintő egyéb témák is.

(Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti- Tudományi Kar)