Rádió P - A polgárőr rádió - Országos Polgárőr Akadémia az RTK-n

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére első alkalommal rendezték meg a megyei Polgárőr egyesületi vezetők 5 napos, 40 órás továbbképzését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán.

A képzés végén a Kar dékánjától, Prof. Dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornoktól vehették át a Polgárőr vezetők a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványokat.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke az Akadémia megnyitóján hangsúlyozta, hogy a Polgárőrség a társadalmi bűnmegelőzés és rendfenntartás terén egyaránt megkerülhetetlen szervezetté vált. - Az ötlet több mint tíz éve született meg és kitartásunk eredménye, hogy megkezdődhetett a megyei vezetőink magas szintű továbbképzése. A jövőben évi két-három tanfolyamot szeretnénk indítani- fogalmazott Dr. Túrós András.

Dr. Christián László, a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék vezetője, a Polgárőr Akadémia igazgatója hangsúlyozta, hogy nem elsősorban tárgyi tudás átadására törekedtek az oktatók a képzés ideje alatt, sokkal inkább új szemléletmódot, megközelítési aspektusokat, hazai és nemzetközi tendenciákat mutattak be.

Dr. Major Róbert a Közbiztonsági Tanszék és a Polgárőr Akadémia lebonyolításáért felelős vezetője hangsúlyozta, hogy az OPSZ és az NKE együttműködése révén minden feltétel adott, hogy az Akadémia hosszú távon sok polgárőr vezetőt vértezzen fel naprakész tudással.

A képzési programban többek között szerepelt a rendészet rendszerének közjogi reformja, az egyesületek jogállásának aktuális kérdései, az önkormányzati rendészet, büntetőjog, bűnmegelőzés, kommunikáció, valamint a Polgárőrség szervezetét, működését és gazdálkodását érintő egyéb témák is.

(Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti- Tudományi Kar)

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.