Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Egy akadémikus polgárőr naplójából…

Tisztelt Kollégák, a tőlem már "megszokott módon " és stílusban szeretnék pár mondattal "tisztelegni" a Polgárőr Akadémia előtt!

Kezdjük az elején...  A mai világban a távolság már nem akadály,így mindannyian oda értünk!

Környék... pilisi erdő/dombság/... a táj csodálatos... a község a reggeli ködben kevésbé... a szépségére csak akkor jöttünk rá, amikor elindultunk a napsütötte dombok közt hazafelé.

Szállás... Szállodai színvonal,....tiszta rendezett.... A probléma csak annyi vele, hogy a zuhanykabinokat liliputiból importálták, és mielőtt beálltam volna tusolni be kellett szappanoznom magam, hogy beférjek... A viccet félre téve, a fiatal és agilis recepciósunk rugalmasságának köszönhetően, igénybe vehettük a szauna tusolóját, ahol már-már kicsinek éreztem magam.  /persze ez nem csak az én problémám volt... na de az egészséges életmódra nevelés, mindenhol felütötte a fejét/... És ez vonatkozik a konyhatechnológiájukra is, mert nem elég, hogy "fűszerhiányos" volt, de még kevés is /nekem/... persze ez megint csak azért került a palettára, mert részben szakmailag , részben meg étvágyilag közelítettem meg az értékelést. Egyébként nem volt gond, mert a közelben egy kellemes hangulatú igazi falusi, kisvendéglő látogatói lettünk!

Akkor most "szakmailag"... Nos, kérem szépen, néhány különböző szemináriumon vagyok túl az életem során, de itt mindenféle fényezés nélkül állíthatom, hogy az oktatók/felkészítők ott voltak a szeren... Nem érzem úgy, hogy bárkit is ki kellene emelni, mert a kezdeti szkeptikus hozzáállásunkat mindjárt az elején "sárba taposták", az ember közeli oktatási tematikájukkal, mely minden jelenlévőt lenyűgözött, meggyőzött arról, hogy "jó helyen járunk”.

De, hogy csak a magam nevében beszéljek,... Miért is voltam kissé szkeptikus. Mert mint minden olyan oktatási kurzus, ami nem ad olyan ismeretanyagot a hallgatók számára, amit valóban el illetve be tudnak fogadni és a későbbiekben hasznosítani tudnak... És legfőképpen, akarnak is hasznosítani,... mert nem látják úgy , hogy ez is csak egy a sok közül , amivel még terhelnek bennünket..., az annyit is ér.

Ami számomra fontos és értelmezhető annak, aki ismer… nem kérdeztem, hogy milyen az oktatás, nem kérdeztem, hogy milyen a hely... milyenek az oktatók, milyen a vizsga, mert "tiszta lappal indultam ", hogy ne legyenek a mások által véleményezettek alapján előítéleteim.... Mondhatom jól cselekedtem!  Az oktatás valóban lényegre törő, szakmai és még sem unalmas... Persze a gazdasági résszel nincs mit kezdeni, az úgy olyan, ahogy van, de mindenesetre tanulható! Az oktatók a tőlük elvárható profi szinten adták le az anyagot, és nem csak, hogy "leadták", hanem értelmezhetővé tanulhatóvá tették az elhangzottakat, figyelve arra, hogy nekünk, mint "diákoknak” véleményei is beépüljön a következő oktatási tervben, mint "fejlesztés"!

Köszönet nekik!

Hogy ez mennyire lesz hasznos a továbbiakban, amit tanult az ember ebben a pár napban?

Véleményem szerint a Polgárőr Akadémia megalkotóinak, meghozza a "babérokat" ... Már ha,.... mindenki komolyan veszi a tanultakat az ismeretanyag hasznosítását a továbbiakban ... és remélhetőleg így is lesz.  Többek közt azért, hogy végre egy egységes képzési anyag kerüljön mindenki kezébe.  Akár "csak" úgy, hogy mi érezzük kötelességünknek tovább adni a tanultakat a kollégáknak, akár úgy, hogy minél többen /remélhetőleg/ olyan polgárőrök kapják meg a lehetőséget az Akadémia elvégzésére, akik tovább is viszik az egyesületek szintjére a tudásanyagot. Ezzel is fejlesztik az intézkedés kultúrát és valóban képzett, ismeretekben gazdag polgárőrök lássanak el közterületi szolgálatot, közelebb kerülve, mint a lakossághoz, legfőképpen a fiatalokhoz-, hogy egy olyan generáció is "fantáziát lásson " a polgárőrségben, akiket nagyon nehéz megszólítani a jelen világban, mint pedig az együttműködő partnereinkhez.

Hangulatról röviden... Kialakultak klikkek, és mégis akik ott voltunk, úgy alkottunk egységet, régi ismerősökkel és újakkal egyaránt.... mondhatni, barátságok szövődtek... Sőt ... Az egy vidékről valók "földiek" vagyunk is elhangzott néhányszor! Ami a továbbiakban egy "számíthatunk egymásra, bárhol is legyünk az országba " -mozgalommá- nőheti ki magát!

Szóval röviden ennyit erről de, csak azért mert nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy hanyatt dobtam magam!

Péter Csaba elnök /Tamási Polgárőr Egyesület, Tolna megye