Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Szemelvények a hallgatóinktól, olvasóinktól érkezett levelekből, üzenetekből

BMPSZ: első berepülés – légi járőr - és figyelőszolgálat, motoros siklóernyővel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ahogy arról március 8-án, a Baranya megyei közgyűlés alkalmával beszámoltunk, a megyei egyesületek számára újdonságként került kialakításra a légi járőr-és figyelőszolgálat, mint egyedi szolgálati forma. A kezdeményezés, a megye siklóernyő sportot kedvelő és művelő polgárőreitől eredt. 2013 nyarán, az első bemutatókat követően, a Rendőrség és a Misina Mentőcsoport azonnal felismerte a lehetőségeket az eszköz használatában és egy alkalommal élt is a felkínált lehetősséggel: egy eltűnt személy felkutatásában segédkeztünk.

 

 

Miután a megyei szövetségnél támogatásra találtunk, az éves költségvetés terhére beszerzésre került a technika egy igen fontos eleme, egy úgynevezett szárny. Ez a ma kapható legkorszerűbb, felső kategóriás minőségű siklóernyő-szárny. A kétszemélyes trike a Kökényi Polgárőr Egyesület egyik tagjának tulajdona, aki megfelelő szakértelemmel és képesítésekkel rendelkezik a repülés eme módjához. Ezek után, idén, március 20-án, végre elérkezett az ideje az első hivatalos szolgálatnak is. A repülésben részt vett a Pécs - Kertvárosi Rendőrőrs részéről Dobos Anett rendőr őrnagy valamint Zámbó Péter a Megyei Polgárőr Szövetség újonnan kinevezett elnöke.

A Pécs-Pogányi repülőtérről induló, bő másfél órás szolgálati repülés alkalmával, Pécs város közvetlenül kapcsolódó külterületeit tekintettük át. A repülés végén az agglomeráció néhány települését is szemrevételeztük a magasból. Körülbelül 200 méteres repülési magassággal és hozzávetőlegesen 75-80 km/órás sebességgel, rendkívül nagy terület tekinthető át, nagyon rövid idő alatt, fényképfelvételekkel és koordinátákkal adminisztrálhatóan.

A legmeggyőzőbb, a tapasztalat, azaz ha kipróbálja az ember! Ajánljuk mindenkinek!

 

Fébó Norbert – Kökényi Polgárőr Egyesület