Rádió P - A polgárőr rádió - BMPSZ: első berepülés – légi járőr - és figyelőszolgálat, motoros siklóernyővel

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ahogy arról március 8-án, a Baranya megyei közgyűlés alkalmával beszámoltunk, a megyei egyesületek számára újdonságként került kialakításra a légi járőr-és figyelőszolgálat, mint egyedi szolgálati forma. A kezdeményezés, a megye siklóernyő sportot kedvelő és művelő polgárőreitől eredt. 2013 nyarán, az első bemutatókat követően, a Rendőrség és a Misina Mentőcsoport azonnal felismerte a lehetőségeket az eszköz használatában és egy alkalommal élt is a felkínált lehetősséggel: egy eltűnt személy felkutatásában segédkeztünk.

 

 

Miután a megyei szövetségnél támogatásra találtunk, az éves költségvetés terhére beszerzésre került a technika egy igen fontos eleme, egy úgynevezett szárny. Ez a ma kapható legkorszerűbb, felső kategóriás minőségű siklóernyő-szárny. A kétszemélyes trike a Kökényi Polgárőr Egyesület egyik tagjának tulajdona, aki megfelelő szakértelemmel és képesítésekkel rendelkezik a repülés eme módjához. Ezek után, idén, március 20-án, végre elérkezett az ideje az első hivatalos szolgálatnak is. A repülésben részt vett a Pécs - Kertvárosi Rendőrőrs részéről Dobos Anett rendőr őrnagy valamint Zámbó Péter a Megyei Polgárőr Szövetség újonnan kinevezett elnöke.

A Pécs-Pogányi repülőtérről induló, bő másfél órás szolgálati repülés alkalmával, Pécs város közvetlenül kapcsolódó külterületeit tekintettük át. A repülés végén az agglomeráció néhány települését is szemrevételeztük a magasból. Körülbelül 200 méteres repülési magassággal és hozzávetőlegesen 75-80 km/órás sebességgel, rendkívül nagy terület tekinthető át, nagyon rövid idő alatt, fényképfelvételekkel és koordinátákkal adminisztrálhatóan.

A legmeggyőzőbb, a tapasztalat, azaz ha kipróbálja az ember! Ajánljuk mindenkinek!

 

Fébó Norbert – Kökényi Polgárőr Egyesület

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.