Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Szemelvények a hallgatóinktól, olvasóinktól érkezett levelekből, üzenetekből

Élményeim a táborban

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedves táborszervezők és táborvezetők! Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem a polgárőrség táborában, mely ebben az évben Békés megyében került megrendezésre.

Szerencsére ezúttal is rengetegen jöttek el, hogy beletanulhassanak a polgárőrség feladataiba, akik viszont ebben már tapasztaltabbak, ők a további „nemzedéknek” adhatták át tudásukat.  Rengeteg élménnyel és tudnivalóval érkeztem haza, Bács-Kiskun megyébe.

Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor (OPIT) számomra felejthetetlen élménnyé vált, hisz számos programban vehettünk részt, és rengeteg barátot szereztem. Nagyon tetszett, hogy szobákra voltunk osztva, hisz így újabb ismerkedési kör alakulhatott ki a gyerekek és a felnőttek között egyaránt. Programok közül is egyik kedvencem volt a délelőtti előadások sora. Sok érdekes tudnivalóval lettünk gazdagabbak, amelyeket az élet során fel tudunk használni. Az előadások sokoldalúak voltak, belepillanthattunk a polgárőrség feladataiba, ami azért lássunk be, nem könnyű dolog, de ezen kívül tanulhattuk önvédelmet, és elsősegélynyújtást is. Számomra óriási élmény volt, amikor a Rádió P jött el hozzánk Dánfokra, előadást tartani saját foglalkozásukról. Élő adásban is beszélhettünk a tábori élményeinkről, ami szuper volt. Ez a program számomra igen szerencsével járt, hisz szóba jött a továbbtanulás. Sokáig kommunikációs szakon szerettem volna tovább menni, de ez az iskola szempontjából nem sikerült. A Rádió P viszont újra fellelkesített, és arra ösztönöztek, hogy ne adjam fel! Ezáltal írhatom meg ezt az élménybeszámolót is, ezzel egy lehetőséget kaptam, hogy a megjelölt szak mellett ezzel is foglalkozhassak, s a jövőre nézve akár komolyabbra is fordulhat ez a dolog. Másik kedvenc időtöltésem az önvédelemmel való foglalkozás volt, hisz ez nagyon hasznos és fontos egy ember életében, és az sem árt, ha ezeket a mozdulatokat a nők többsége is megtanulja. Tábor zárása előtti nap az OPIT fórumon okosodhattunk, ahová majdnem minden megye képviselője eljött, bármilyen kérdéssel bátran fordulhattunk hozzájuk, mindenre választ tudtak adni. Itt rengeteg tudnivalóval lettünk gazdagabbak, nagy bizalommal kérdezhettünk a „nagyoktól”. Mindezen kívül lehetőségünk volt focizásra, strandolásra és különböző tevékenységek folytatására. Sajnos az időjárás az utolsó napokban nem a mi malmunkra hajtotta a vizet, de mi könnyedén vettük az akadályt, hisz társasozhattunk és beszélgethettünk a táborvezetőkkel is. A strandolás szuper volt, a víz is tökéletes volt, és a környezet is. A faházak, ahol aludtunk, szépen be voltak rendezve, és minden a mi célunkat szolgálta. A házak fás területtel voltak körbevéve, ami egy kicsit belevitte mindennapjainkba a cserkésztábor hangulatát. Esténként zenés bulikon vehettünk részt, ahol mindenki ismerkedhetett, táncolhatott, bulizhatott.

Utolsó este kihirdették OPIT szépét, ami nagy meglepetésemre én lehettem, én vehettem át az OPIT szépe szalagot, számomra ez örök emlék marad. Ezt a napot záró bulival fejeztük be, ahol mindenki igazán felszabadulhatott, viszont fájó búcsút kellett venni egymástól. Természetesen a telefonszám-és E-mail cím csere sem maradhatott el, az indulás előtti utolsó percekben még a közös képeken ügyködtünk. Nagyon remélem, hogy jövőre is szerencsém lehet az OPIT táborában részt venni!
Ezek az élmények és emlékek sosem fognak feledésbe merülni, örök emlék marad mindenki számára.

(Andriska Dóra -táborozó)