Rádió P - A polgárőr rádió - A csend kapujában

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Október végén az időjárás meg ajándékozott bennünket néhány nagyon kellemes nappal.

Az Ősz, ezerszínűre varázsolta az útszéli fák lombjait, és a lehulló leveleket felkapó szél szemtelenül sorjázza azokat az út szélére. Elmúlt ismét egy nyár.

A hónap utolsó hetének napjaiban láthatóan változott a hétköznapok ritmusa. Az őszi teendők mellett egyre többen idősek, fiatalok, gyerekek indultak kis gereblével, kapával a temetőink irányában.

Szorgos kezek igazították, szedték rendbe a nyári záporok okozta károkat a sírokon, az önkormányzatok emberei szorgoskodtak a temetői utak és a környék rendbe tételén készülve a hétvégi tisztelgésre, elhunyt szeretteinkkel való lelki találkozásra.

Péntek, már érkezek az első virágcsokrok a temetőikbe, szombat, vasárnap, már emberek százai érkeznek, virágok, gyertyák tömege borítják a sírhalmokat.

Az esti sötétséget gyertyák világossága töri át. Az emlékek, az emlékezés csendjében ismét velünk van a múlt, szeretteink szeretete.

Mi, polgárőrök állunk a „csend” kapujában, tisztelegve az elhunytaknak, tisztelegve a látogatók százainak, akik kézen fogva, átölelve egymást őrzik a múltat, vigyázzák a jelent, kézfogások erőssége jelenti a jövőt.

Az esték csendesen elmúltak, véget ért a szolgálat, és holnaptól szorosabban fogjuk egymás kezét

Csabai János

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.