Hiba
 • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

A Rádió P-ről

  

A XXI. Század elengedhetetlen része a gyors és szakszerű tájékoztatás. Pár fiatal polgárőr úgy gondolta, itt az ideje megreformálni a polgárőr berkeken belüli információ-áramlást is. 2010-ben Összeállt tíz fő az ország különböző részéről és létrehozta Magyarország polgárőr rádióját.

 

Rádió P, a magyar polgárőrök rádiója

 

Hitvallásunk a pontos, szakszerű, hiteles és gyors tájékoztatáson túl a szórakoztatás biztosítása, a XXI. Század elvárásainak megfelelő minőségű tagok toborzásának elősegítése, szemléletformálás.

 

A Műsoridő 

Általában 10.00-21.00 -ig tart a hét minden napján. Ez alatt műsorvezetők, különböző tematikájú, elsősorban zenei műsort állítanak össze.

Új műsorunk a PolgárőrSZEMel pedig a hét minden napján hallható a Rádió P-n.

Mivel a polgárőrök többsége dolgozik, ezért a teljes 24 órás műsoridőt még nem tudjuk kitölteni.

 

Tematika

Műsorrendünket, a közszolgálatúság alapjait maximálisan figyelembe véve állítottuk össze. Így, az alábbi blokkokat állítottuk össze:

 • független, pártpolitikamentes híradás
 • időjárás és közlekedés-információ
 • társszervek publikus információinak közlése (rendőrség, mentők, tűzoltók, stb. sajtósai által biztosított kommünikék)
 • beszélgetések, riportok prominens polgárőr, rendőr, tűzoltó, katasztrófavédő vezetőkkel, egyesületek tagjaival, akik valami kimagaslót tettek a polgárőrségért
 • tájékoztatók az aktuális eseményekről, rendezvényekről, akciókról, pályázatokról
 • közlekedésbiztonsági, drog prevenciós, vagy DADA anyagokról ismertető, előadássorozat
 • gyermek- és ifjúságvédelem elősegítése akár online adás, akár web felület biztosításával
 • illetve sok-sok zene.

 

Szervezeti felépítés

 A Rádió P-ben dolgozó polgárőrök az ország különböző részéről verbuválódtak össze és önkéntesen dolgoznak azon, hogy a rádió szólhasson, szóljon.

Középtávon szeretnénk elérni, hogy az összes régióból illetve a fővárosból legyen legalább egy-egy műsorszerkesztő. Ez a személy, azon kívül, hogy műsort ad, még a régió felé összekötő szerepet is játszana. Adott esetben helyszínre tud menni, riportot tud készíteni, és adásba is tudja rakni. Így a régió polgárőr egyesületeivel, szövetségeivel is jobb lesz a kapcsolat, gyorsabb lesz az információáramlás, hatékonyabb a tájékoztatás.

A műsorszerkesztők munkáját segítik elő a hírszerkesztők, hírolvasók, informatikuskok, szoftveresek, technikusok, riporterek, marketingesek és még sokan, akik csak a háttérben dolgoznak. Őket irányítja a főszerkesztő. A főszerkesztő a tulajdonosok felé tartozik beszámolási kötelezettséggel.

 

Hallgatói réteg

 Elsősorban a 18-40 éves korosztály lett megcélozva.

 1. Legfőbb okként az említhető meg, hogy ez a korosztály a legfogékonyabb az újdonságra, őket lehet a legjobban a polgárőrmozgalom célkitűzésére ráhangolni.
 2. Másodlagos ok a polgárőrberkekben is jól érezhető fiatalítási igény, az aktív, tettre kész tagság felépítése.
 3. Harmadlagos ok, ennek a korosztálynak nem okoz gondot a számítógép használata, a cset szoba kezelése.
 4. Negyedleges ok, mert a zenei világukkal megfogva közelebb tudjuk őket csábítani a polgárőrség eszméihez, ezáltal könnyebb lesz megfelelő minőségű tagság beszervezése.

 Kérjük, támogassa Magyarország polgárőr rádióját, a Rádió P-t és ne feledje szlogenünk:

 

Jogában Áll Hallgatni!”