Rádió P - A polgárőr rádió - Idősek védelméért Bándon

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Közös járásőri szolgálat volt Bándon, ahol az idősek védelme volt a fő szempont.

A közös programban részt vett a rendőrség, polgárőrség, önkormányzat,  a család és gyermekvédelmi szolgálat. Az akció során felkeresték a településen élő olyan idős embereket, akik egyedül élnek, vagy messze laknak a település központjától, vagy pedig egészségügyi problémák miatt veszélyeztetettek. Ezt a programot idén már a negyedik alkalommal rendezték meg, és már kellő tapasztalattal és szakmai tudással tudták végrehajtani a feladatot. A programnak köszönhetően így mindenki, akit felkerestek, személyesen mondhatta el a problémáit a hivatalos szerveknek.

Hajdár József a Bándi polgárőr egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a helyi emberekkel beszélgettek a közbiztonságról, majd felkeresték az időseket és tájékoztatták őket az esetleges veszélyekről és az áldozattá válás megelőzéséről. Beszéltek az idős embereknél felvetődő szociális problémákról, és kerestek rá megoldást. Hajdár József arról is beszámolt, hogy az idősek nagyon pozitívan fogadták a megkeresést, és a továbbiakban természetesen folytatják ezt az akciót.

Forrás: Nagy Zoltán

iveszprem.hu

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.