Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Somogy megyei polgárőrök Nagybajomban (+fotók)

Nagybajomban találkoztak a Somogy megyei polgárőrökNagybajom adott otthont szeptember 22-én, szombaton, a Somogy Megyei polgárőrök idei találkozójának.

 

 

Cseh István az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének tagja a megnyitón hangsúlyozta, a polgárőr törvény a polgárőrökért lett létrehozva azért, hogy tevékenységüket minél magasabb szinten tudják végezni. Beszédében kiemelte, csak egy Országos Polgárőr Szövetség van, s aki még nem tette meg a regisztrációját, az ez év végéig mindenképpen tegye meg. Elmondta azt is, hogy az igazolvány csere eddig kicsit akadozott, de minden polgárőrre szükség van, s a megyei szövetség minden támogatást megad azért, hogy az igazolványok cseréje folyamatosan megtörténjen.

 

Peszt Péter Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is az igazolványok cseréjének fontosságát említette meg, kiemelve, hogy egy főállású alkalmazottat az Országos Polgárőr Szövetség és egyet a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség biztosít, hogy minél gördülékenyebben történjen meg.

 

Pungor János, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója elmondta, hogy Somogy megye biztonsága köztársadalmi érdek és nagyon nagy gazdasági vetülete van annak, hogy a megyében a megfelelő szintű közbiztonságot garantálni tudjuk. Különösen igaz ez a Balaton partra, ahol, ha rossz a közbiztonság a vendégek nem fognak érkezni. Mindennek a rendőrség önmagában nem tudna megfelelni, ezért szükség van a polgárőrök együttműködésére, segítségére. Pungor János megköszönte a polgárőröknek, hogy szabadidejüket feláldozva sokat tesznek Somogy megye közbiztonságáért, s tiszteletét fejezte ki, amiért ezt saját elhatározásból, ellenszolgáltatás nélkül teszik.

 

Baranya Károly tűzoltó alezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is méltatta a megyei polgárőröket. Kiemelte, hogy a polgárőrség a magyar rendszerváltás egyik sikertörténete, hisz a polgárőrség folyamatos fejlődik, megfelelve a települések és a társadalom elvárásainak, helyt állnak és végzik munkájukat. Például a januári hideg időszakban a polgárőröknek is köszönhetően nem fagyott meg senki, köszönhető ez önzetlen munkájuk és együttműködésüknek.

 

Szanyi Tibor Kaposfő Község polgármestere megköszönte az idei évben nyújtott polgárőrök munkáját. Megtisztelő számára, hogy az országos polgárőr napon átvehették a települési önkormányzat és polgárőrség együttműködésének köszönhetően a polgárőr település elismerést.

 

Nagybajomban találkoztak a Somogy megyei polgárőrökCzeferner Józsefné Nagybajom polgármestere beszédében kiemelte, Nagybajom nagy örömmel fogadta a felkérést, hogy megyei polgárőr napot rendezhessen. Külön köszönet illeti Takács Nikolettát a Nagybajomi Polgárőr Egyesület elnök asszonyát, hogy ilyen sokat tett a rendezvény megszervezéséért. Köszönet a Nagybajomi Polgárőr egyesületnek a kiemelkedő munkájukért és kérte, hogy a jövőben is segítség a várost.

 

A köszöntők után elismeréseket adtak át. A polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként Peszt Péter megyei elnök Emléklap jutalmat adott át Geszti József, Kovács Ferenc, Kovács János, Óvári Zoltán, Steiner Ádám, Szabó László, Szép Attila, Takács János és Vörös Lajos polgárőröknek.

Kupát és Emléklapot kapott Laczkovics Zoltán polgárőr.

Cseh István az Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottság elnöke, a „Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozata” kitüntetést adta át Bárány Györgynek, Bek Józsefnek és Fliszár Zoltánnak.

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át Baksa Sándor, Buzsáki József, Miovecz Zoltánné és Kiss Tamás.

Arany fokozatban részesült Kiss Lajos és Németh Mihály.

A Somogy Megyei Polgárőr Szövetség Elnöksége határozata alapján Somogy megye lakossága, különösen Marcali és környéke közbiztonságának javítása érdekében végzett kimagasló munkájuk elismeréseként Witzmann Mihály a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és Peszt Péter megyei polgárőr vezető a „Somogy Megye Kiváló Polgárőr Egyesülete” kitüntetést ad át a Marcali Város Polgárőr egyesületének.

 

A jó hangulatú rendezvényen a szokásos főző-, sport- és szellemi versenyeken túl természetesen kulturális események is szép számmal szórakoztatták a megjelenteket. Külön említésre méltó, hogy rádiónk is ott volt a helyszínen, és egész napos műsorral igyekezett szórakoztatni. Sőt, a Rádió P munkatársai több sportversenyben is indultak és büszkén hirdetjük, hogy a 11-es büntetőrúgó versenyen a harmadik helyezést értük el. Külön köszönet Szabó Zoltán kollégánknak - aki nem utolsó sorban a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense - és Hladon Sándor kollégánknak - aki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség sajtószóvivője - a sikerekért. 

 

A helyszínen készült fotók megnézhetők itt:

 

 

 

{linkr:bookmarks;size:button;text:nn;separator:+;badges:p}