Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

10 éves a Teklafalui Polgárőr Egyesület

Idén tízedik éve működik a Teklafalui Polgárőr Egyesület, közel 30 fővel. A jeles alkalomból, együttműködve a Települési Önkormányzattal, egy közös pályázati forrást felhasználva, Polgárőr napot rendeztek, május 3-án, szombaton.

 

Zámbó Péter, a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség elnöke egy fontos gondolatot osztott meg a jelenlévőkkel: Az emberi élet értékei, a demokrácia, a polgárosodott civilizáció vívmányai, mint a sok szempontból értelmezhető szabadság is, csak úgy élvezhető, ha rend van. Rend van a világban, a nemzetünkben, a társadalmunkban, a közvetlen környezetünkben, a lakóhelyünkön és rend van a fejekben és a szívekben. Amikor a Polgárőr felveszi a mellényt, azzal mindenki számára üzeni, hogy elkötelezett híve a rendnek, a közbiztonságnak, elkötelezett híve egy harmonikus, kiegyensúlyozott és szabad világnak.

 

A Megyei Polgárőr Szövetség, technikai bemutatóval, ismeretterjesztő, prezentációs anyagokkal és közlekedési játékokkal (járőrfelszerelés, formaruházat, drog-prevenciós táska, elsősegélynyújtó felszerelés, defibrillátor, MÁTRIX gépjármű felderítő, kerékpárok, robogók, felszerelt járőrkocsi) járult hozzá az egész napos rendezvényhez- tájékoztatta rádiónkat Fébó Norbert a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

 

A nap folyamán szinte folyamatos látogatottsága volt a kiállított eszközöknek, nagy érdeklődéssel nézték, hallgatták az egyik megyei alelnök elsősegélynyújtásból rögtönzött bemutatóját. Szakmai kérdések több település polgárőreitől polgárőr vezetőktől is felmerültek, melyeket a megyét képviselő vezetők igyekeztek kielégítően megválaszolni. Az időjárás (tornádó erejű szél, eső) sajnos meghiúsította a Baranya Megyei Szövetségtől indult kezdeményezés gyakorlati bemutatóját. Az új szolgálati formát meghonosító, légi figyelő járőrszolgálat első ízben mutatkozhatott volna be a térségben.

 

 

 

 

{linkr:related;keywords:z%C3%83%C2%A1mb%C3%83%C2%B3;limit:5;title:Kapcsol%C3%83%C2%B3d%C3%83%C2%B3+cikkek}