Rádió P - A polgárőr rádió - Életet mentett a kitüntetett polgárőr

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Veszprém Jutas Lakótelepi Polgárőrség tagja, Szabadkai Márta, a Jutas lakótelep egyik dohányboltjában tartózkodott 2015. 07. 12-én a kora délutáni órákban, mikor a szomszédos presszóból szaladt ki egy fiatalember segítséget kérni, mert egy személy rosszul lett.

Szabadkai Márta a helyszínre érve egy a földön fekvő, 50-60 év körüli ismerősét látta, aki feltehetőleg epilepsziás rohamot kapott.  Azonnal mentőt hívott és ablakot nyittatott a helyiségben.  Ezek után stabil oldalfekvésbe helyezte az ájultat, akivel továbbra sem tudott kommunikálni. Szabaddá tette a légutakat (protézis,nyelv) és vizes borogatást alkalmazott, míg a Mentőszolgálat emberei a helyszínre értek.  A mentőorvos megköszönte a szakszerű segítségnyújtást és elmondta, hogy hasonló esetben, akár tragédia is történhetett volna, ha nincs a helyszínen hozzáértő személy. Szabadkai Márta azóta meglátogatta  a rosszul lett  ismerősét, aki megköszönte neki az életmentő segítséget. Mi is köszönjük Szabadkai Mártának, hisz neki nem ez az első eset, hogy bajba jutott embereken segít. Szabadkai Márta, sümegi polgárőrnapon részesült, Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatában.

 

Forrás: Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség - Köszönjük!

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.