Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Új autót nyertek Zichyújfaluban

Zichyújfalu Polgárőr Egyesülete az MVH pályázaton egy Skoda Yeti típusú személygépkocsit nyert, melyet ünnepélyesen 2015. október 31-én vettek át.

Az ünnepségen Zámbó Jánosné, az egyesület elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket. Cseh Istvánt, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, Füzesiné Kolonics Ilonát, a község polgármesterét, Debreczeni József aljegyzőt, Márkus Gyulát, Gárdony járási koordinátort, Pálfi Attila r. törzszászlóst és Jankovics Viktor r. főtörzsőrmestert a Gárdonyi Rendőrkapitányságról, Szabó Tamást, a Dinnyési polgárőrség elnökét, Birtalan Józsefet, a Kápolnásnyéki polgárőrség elnökét, Vilityer Istvánnét, a helyi nyugdíjas klub vezetőjét, Lábadi Zoltán alpolgármestert, Balogh Anikót és Bolla Tibort önkormányzati képviselőket. Nyitóbeszédét a polgárőrség bemutatásával kezdte.  A Zichyújfalui Polgárőrség 2002. május 15-e óta működik, jelenleg 21 fős tagsággal. A jelenlegi elnök 2012-ben vette át az egyesület vezetését. Egyesületük folyamatos fejlődésének köszönhetően 2015. évben benyújtott pályázatukat az MVH támogatta, így gazdagodhattak egy teljesen új Skoda Yeti terepjáró autóval.

Cseh István, az FMPSZ elnöke gratulált a megpályázott autóhoz. Elmondta, hogy a településen nagyon jól működik a polgárőrség és biztosan növelni fogják ezzel az új autóval a falu közbiztonságát. További sok sikert és kitartó munkát kívánt az egyesület tagjainak.

Füzesiné Kolonics Ilona kiemelte, miután a Zichyújfalu önálló település lett, elkezdtek alakulni a civil szervezetek. Az első bejegyzett szervezet a polgárőrség volt. Megköszönte Németh Józsefnek, alapító elnöknek a szervezést és az alapító tagoknak a saját költségen történt járőr szolgálatokat. Beszédében elmondta, hogy a becsületes, tisztességes munka meghozta a gyümölcsét. A település gazdagodik az új autó által, mely nagy segítség az idősek védelme érdekében is. – hangzott el köszöntőjében.

Az ünnepségen részt vett lakosságot az önkormányzat segítségével megvendégelték egy tányér gulyással.