Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Még a polgárőr dzsekit is levizsgáztatták

A Pécs Keleti Városrész Polgárőr Egyesület október hónapban 220 óra közterületi szolgálatot teljesített. Munkájukat nehezítette, hogy az őszi szezonban szokásos külterületi ellenőrzések mellett sok rendezvény sikeres lebonyolításában is részt vettek. Így pl.: a Misina Csúcstámadás futó- és kerékpár versenyen vagy több napos Mecsek Rallyen.

 

Településükön tartották a Märcz Róbert Nemzetközi gyaloglóversenyt, melyen rendőrséggel közös szolgálatban teljes útlezárást végeztek. Az első verseny alkalmával az Amatőr kategóriát egyik polgárőrünk Mayer Marcell nyerte meg.

Somogyban és Vasason szüreti felvonulás folyt több lovas kocsin kb. 50 fiatal néptáncos fellépővel. Érdekes feladat ez is a polgárőr csapatnak, hisz a rendezők az egyesületet kérték fel, az esemény biztosítására.

A hónap utolsó napjaiban folyamatosan a Halottak napja miatt temetői szolgálatot láttak el, mely zavartalanul telt el.

„Ebben a hónapban az ifjú polgárőröktől kezdve a nyugdíjasokig mindenki kivette részét a kemény munkából, sőt még a 4db új téli polgárőr dzsekinket is levizsgáztattuk, hisz a halottak napi éjszakai szolgálatok igen hidegek voltak. „  - mondta el rádiónknak az egyesület vezetője.