Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Zebráknál razziáztak a debreceni rendőrök és polgárőrök a sok baleset miatt

Kamerával rögzítették a szabályszegéseket a rendőrök

 

A rendőrök egy civil autóból kamerával rögzítik a szabálysértést, egy távolabb álló járőr kocsinál pedig megállítják a szabálytalankodókat.

2015. december 21-én hétfőn többek között ennél a gyalogátkelőhelynél is ellenőrizte a Debreceni Rendőrkapitányság a közlekedési szabályok betartását. A zebránál negyed óra leforgása alatt három autós nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosoknak, velük szemben szabálysértési eljárást indított a rendőrség.

A rendőrök városszerte fokozottan ellenőrizték a veszélyessé vált zebrák környékét, a téli időszak beköszöntével ugyanis egyre több a baleset a debreceni gyalogátkelőhelyeken.

- Az elmúlt egy hónap során számos járművezetővel szemben kezdeményeztünk szabálysértési eljárást az elsőbbségi szabályok megsértése miatt, ők 30 ezer forintos pénzbírságra, valamint 6 büntetőpontra számíthatnak – mondta el Győrfi Dávid közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes

A rendőrök egy civil autóból kamerával rögzítették a szabálysértést, egy távolabb álló járőr kocsinál pedig megállították a szabálytalankodókat. A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért polgárőreivel, valamint technikai felszerelésével csatlakozott a rendőrség akciójához.

A fokozott ellenőrzés kapcsán a rendőrség külön felhívta a kerékpárosok figyelmét a közlekedési szabályok betartására. A járda a gyalogosoké, ezért biciklivel csak kerékpárúton vagy az úttesten szabad közlekedni (persze csak akkor, ahol az arra alkalmas), a zebrán pedig tolni kell a kerékpárt.