Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Munka után jólesik az édes a pihenés


Mozgalmas, élményekben, sikerekben gazdag évet zárt a Gönyűi Polgárőr Egyesület.

A Faluházban megtartott évzáró, értékelő, fehér asztalos összejövetelen megjelent a falu polgármestere, alpolgármestere és e testület egyik tagja. Eljöttek a régi, aktív tagok, az új felvételesek, köztük a polgármester, a körzeti megbízott rendőr „kolléga”, a rendőrség faluban lakó őrnagya és a többi már igazolvánnyal rendelkező, illetve a felvételi eljárást megkezdő kiváló, új tagja.

Az elnöki beszámoló röviden áttekintette az eseményeket, sikereket, melyek közül kiemelkedik az új, pályázaton nyert autó átvétele, a „Polgárőr Község” kitüntető cím elnyerése, egyik tagunk kitüntetése, az ifjúsági program folytatása, a programból félévkor ifjú polgárőrnek jelentkező öt fő felvétele, valamint az új eszközök (mobil garázs, konténer iroda) telepítése. A végrehajtott feladat sem volt kevés a „szokásos” járőrszolgálattól kezdve, a falu rendezvényein, a labdarúgó mérkőzések biztosításán keresztül, a pénzt kézbesítő, külterületi postások kíséréséig. Ennek keretében a polgárőrök – a vállalásnak, a polgárőrség működési elvének megfelelően – szabadidejüket fordították a falu biztonságának megőrzésére.

Az értékelés és hozzászólások után a jelenlévők kivetített képek segítségével elevenítették fel az évet, majd sült kolbász és különböző „öblítők” fogyasztása után egy adományozótól kapott szép és finom torta magukhoz vételével koronázták meg az összejövetelt. A rendezvényt – a polgárőrség munkájával való elégedettség kifejezéseként – több helyi vállalkozás, vállalkozó támogatta, (Domi vegyeskereskedés, Fehér Holló Pizzéria, HBP Ablak Kft., Jagodics Róbert, Sirály Diszkó, Szegő István, Tímár Gábor, Törpe ABC), melyet ezúton is köszönünk.

Kiemelkedő év volt, nehéz lesz megismételni, de újra nekirugaszkodunk, és ha becsülettel elvégezzük, amit vállaltunk, akkor nyugodtan, biztonságban fogunk aludni még akkor is, ha esetleg 2016-ban nem lesz „díjeső”.

(Horváth Attila sajtófelelős)