Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Beköszöntött a hideg

A Nógrád megyei rendőrök és polgárőrök az év utolsó napjaiban is fokozott figyelmet fordítanak az egyedül élőkre, időskorúakra és a hajléktalanokra.

 A téli hidegben megyénk rendőrei folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a közterületeket és tanyákat, ahol egyedülálló, vagy idős emberek élnek, akik vagyoni helyzetük, életkoruk, illetve egészségügyi állapotuk miatt nem, vagy nehezen tudják biztosítani lakóhelyük fűtését, vagy  ellátásukat.

A közterületi szolgálatot ellátó járőrök és a körzeti megbízottak, a polgárőrökkel, valamint a karitatív civil szervezetekkel közösen járják végig az érintett településrészeket, ahol a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítése érdekében - egy pohár forró tea mellett - válaszoltak az idős emberek biztonsággal kapcsolatos kérdéseire, és bűnmegelőzési szórólapokkal hívják fel az egyedül élők figyelmét a veszélyhelyzetekre.

A közbiztonsági ellenőrzések célja, a bűnözés hatékonyabb megelőzése, felderítése, megszakítása, továbbá a bűnelkövetők kiszűrése, valamint az egyedül élők helyzetének felmérése és az időskorúakra történő fokozott odafigyelés.

A kihűlés veszélyeinek főként az utcán élők vannak kitéve, ezért a rendőrök felkutatják a hajléktalanok tartózkodási helyeit, akiket meleg teával kínálnak és tájékoztatják őket az ingyenes hajléktalan szállókról, a közelükben található melegedő helyekről, illetve arról, hogy hol juthatnak ingyenesen meleg ételhez, italhoz.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy ezekben az időszakokban fordítsanak nagyobb figyelmet a lakókörnyezetükben egyedül élőkre és az idősekre; amennyiben veszélyhelyzetről szereznek tudomást kérjenek segítséget, hívják a 112-es segélyhívó számot.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság