Rádió P - A polgárőr rádió - Szerencsés kimenetelű kényszerleszállás Rönök mellett

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

2016.09.24.-én délután érkezett a hívás a  Rönöki Polgárőr Egyesület elnökéhez, hogy a vasútállomás szomszédságában található szántóföldön, egy vitorlázó kis repülőgép látható.

Az egyesület elnöke és kollégája a helyszínre siettek, ellenőrizni, hogy történt-e személyi sérülés, illetve szükség van-e valamilyen mentőszervek értesítésére, esetleg segítségnyújtásra.

Szerencsére, az Osztrák pilótát sérülésmentes állapotban találták, aki elmondta, hogy Fürstenfeldről szállt fel, és indult volna vissza, mikor egy manőver közben, elfogyott a felhajtó erő a gép alól, és nem tudta azt a levegőben tartani. Így a szántásra kellett leszállnia.

Szerencsére, hiszen pár 10 méterre onnét húzódnak nagyfeszültségű vezetékek, amik súlyos károkat okozhattak volna a pilótában és gépében. Ő értesítette a repteret, kért segítséget. Azok megérkezéséig a polgárőrök a helyszínen maradtak, hogy segítsenek, ha szükség volna rájuk a gép mentése közben.

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.