Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Elhunyt személy megkeresése és kiemelése a Mosoni-Dunából

Szombaton (2016.09.24.-én) délben a rendőrség kérésére a győri hivatásos tűzoltókat a győri Száva utcába riasztották, ahol egy elhunyt személyt találtak a folyóban, a holttest kiemeléséhez kérték a segítségüket.

A tűzoltók a helyszínre érkezve felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, majd felderítették, hogyan tudnák megközelíteni a területet. Az adott szakasz nem volt alkalmas a tűzoltók rohamcsónakjának megtelepítésére, így a helyszínen tartózkodó a korábban BRFK. DVRK által riasztott és a hullát megtaláló vízi polgárőrök kis merülésű csónakjába szállt be egy tűzoltó. A csónak segítségével vontatták partra az áldozatot, majd átadták a rendőrségnek.

A kiváló együttműködés a vízi polgárőrökkel nem először valósult meg, hiszen többször előfordult, hogy a tűzoltók munkájuk során együtt dolgoztak a polgárőr szövetség tagjaival. Legutóbb a Rábába esett autó keresésekor is közösen kutattak az autó után, s a polgárőrök végig segítették a hivatásos egységek munkáját.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei polgárőrszövetség még 2011-ben kötött együttműködési megállapodást, melyet 2016-ban felülvizsgáltak, megújítottak. Ebben a felek rögzítették, hogy a lakosságot, környezetet veszélyeztető természeti és civilizációs katasztrófák megelőzésében, valamint azok károsító hatásai elleni védekezés során jelentkező feladatok hatékony végrehajtásában működnek együtt, ezzel is növelve az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát.