Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Polgárőrök szervezték és kísérték az óvodásokat

Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda a szentendrei MH Altiszti Akadémiára látogatott polgárőrségünk közreműködésével.

Franyó Rudolf a Pilisszentlászlói Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének és Mihics József a Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének közös kezdeményezésére megkerestük Bozó Tibor dandártábornokot, az MH Altiszti Akadémia parancsnokát, hogy Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda kisgyermekei látogatást tehessenek az Altiszti Akadémián, és bepillantást nyerhessenek a mai honvédségünk életébe.

A szervezés lebonyolítását a polgárőrségünk végezte. MH Altiszti Akadémia részéről Nagy Sándor ezredes, törzsfőnök szívélyesen vette a megkeresésünket és 2016. szeptember 30-án a délelőtti órákban kerülhetett sor a kisdedek által már napokkal korábban hőn várt látogatásra.

A Pilisszentlászló Vadvirág Óvodától 35-fő kisgyermek és 7-fő óvodai dolgozó kísérő, míg a polgárőrség részéről 5-fő kísérő vett részt a programban. Az óvodások a helyközi Volánbusszal utaztak Szentendrére, ahonnan átsétáltunk az MH Altiszti Akadémiára. Az MH Altiszti Akadémián Boda Bálint zászlós, Bukovinszkiné Apáti Nagy Éva őrmester fogadta a küldöttségünket, és ismertették velünk a programot. Különböző katonai járműveket, harcjárműveket lehetett megtekinteni, amikre a gyerkőcök felmászhattak és be is ülhettek, volt arcfestés, de nem marad ki a helyi katonai múzeum megtekintése sem.

Az óvodás nebulók nagy örömmel és lelkesedéssel vették birtokba a különböző katonai járműveket, szemléltető eszközöket. A bátrabbak a kiképző pálya egyes tereptárgyait is kipróbálhatták. Bozó Tibor dandártábornok MH Altiszti Akadémia parancsnoka Nagy Sándor ezredes törzsfőnök a bokros teendőik mellett időt szakítottak a látogatásunkra.

Meleg szavakkal köszöntöttek bennünket. Mihics József polgárőrség elnökének és Franyó Rudolf Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének „Jutastól Szentendréig” című emlékkönyvet adtak át. Franyó Rudolf saját könyveiből adott át néhány példányt, illetve felajánlotta az MH Altiszti Akadémiának, hogy könyvbemutató mellett saját példányaiból átad egy-egy példányt az Akadémia könyvtára részére, illetve kedvezményesen vásárolhatnak az érdeklődők könyveiből. Bozó Tibor parancsnok kiemelte, hogy fontos az ilyen kezdeményezés és az Akadémia a jövőben is nyitott az intézmények, gyerekek irányába. A látogatás követően rendben, fegyelmezetten visszatértek a kisdedek az óvodába, délután kivétel nélkül mélyen aludtak, annyira kimerítette őket a délelőtti kirándulásuk. A polgárőrségünk megelégedettségére szolgált, hogy közösen a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal ilyen tartalmas programot tudtunk szervezni a Pilisszentlászlói Vadvirág óvodásainak.

Köszönjük az MH Altiszti Akadémia vezetőségének és minden részt vevő katonájának, hogy lehetőséget biztosítottak óvodásaink a maradandó élményt nyújtó látogatásra.

Mihics József

elnök