Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Eredményes nyár a Balatonnál

Eredményesen értékelték a nyári idegenforgalmi szezont a balatoni vízi polgárőrök - tudtuk meg Bozsóky Ferenctől, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnökétől.

A balatoni polgárőrvezető és egyesülete 2682 óra szolgálatot látott el a nyári hónapok alatt a Nyugat-Balaton biztonságáért.

A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület Balatonberény, Keszthely, Gyenesdiás, Balatongyörök, Balatonszentgyörgy és Balatonmáriafürdő községek vízfelületén, illetve a partszakaszokon végzi tevékenységét. Amely magában foglalja a balatoni lejáratok, nádasok  a strandok, a partszakaszok ellenőrző figyelését, együttműködés alapján a rendezvények lebonyolításában való közreműködést, az illegális feltöltések balesetveszélyes karók, cövekek leverését és stégek felderítését, illetve a Balatonba telepített hírközlési eszközök működőképességének ellenőrzését, a kikötői jelzőberendezések működését.

Az egyesület a nyár folyamán e feladatait tökéletesen ellátta. Tagjai 17 rendezvény lebonyolításában vettek részt, amelyek közt voltak egynaposak, illetve egész hétvégét felölelőek is. Ezen kívül rendszeresen ellenőrizték a strandokat, segítették a halőrök munkáját, és járőröztek a Balaton vízén. Ezek eredménye nem maradt el, ugyanis Gyenesdiás strandjain nem volt strandlopás, a parkolókban gépkocsi-rongálás, feltörés és lopás sem. A kerékpáros ügyességi, és KRESZ vetélkedők szervezésének, oktatásnak, eredménye ként a 71-es főúton nem volt kerékpáros- és gyermek baleset.

Idén is Gyenesdiáson került megrendezésre a Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor, amely megszervezéséből az egyesület ismét kivette a részét. A fiatalok részére honvédelmi előadást és lövészetet szerveztek. Ezen felül segítettek a vendégpolgárőrökkel kapcsolatos feladatokban, illetve a nyár végén ismét volt rendszámfelderítő akció a Balatonnál, amelyben az egyesület tagjai is részt vettek együttműködve a rendőrséggel.

Mindezeket összefoglalva Bozsóky Ferenc elmondta, hogy egy nagyon változatos, mozgalmas és eredményes nyári idegenforgalmi szezont tudhatunk magunk mögött. A strandok az esős napok kivételével csordultig voltak, viszont a pihenni vágyók idén is biztonságban érezhették magukat, hála a polgárőrök összehangolt munkájának. Melynek eredménye ként, a Gyenesdiás strandjain nem volt strandlopás, a parkolókban gépkocsi rongálás, feltörés, gépkocsi lopás sem. A kerékpáros ügyességi, és KRESZ vetélkedők szervezésének, oktatásnak, eredménye ként 71-es főúton nem volt kerékpáros és gyermek baleset.