Rádió P - A polgárőr rádió - Eredményes nyár a Balatonnál

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Eredményesen értékelték a nyári idegenforgalmi szezont a balatoni vízi polgárőrök - tudtuk meg Bozsóky Ferenctől, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnökétől.

A balatoni polgárőrvezető és egyesülete 2682 óra szolgálatot látott el a nyári hónapok alatt a Nyugat-Balaton biztonságáért.

A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület Balatonberény, Keszthely, Gyenesdiás, Balatongyörök, Balatonszentgyörgy és Balatonmáriafürdő községek vízfelületén, illetve a partszakaszokon végzi tevékenységét. Amely magában foglalja a balatoni lejáratok, nádasok  a strandok, a partszakaszok ellenőrző figyelését, együttműködés alapján a rendezvények lebonyolításában való közreműködést, az illegális feltöltések balesetveszélyes karók, cövekek leverését és stégek felderítését, illetve a Balatonba telepített hírközlési eszközök működőképességének ellenőrzését, a kikötői jelzőberendezések működését.

Az egyesület a nyár folyamán e feladatait tökéletesen ellátta. Tagjai 17 rendezvény lebonyolításában vettek részt, amelyek közt voltak egynaposak, illetve egész hétvégét felölelőek is. Ezen kívül rendszeresen ellenőrizték a strandokat, segítették a halőrök munkáját, és járőröztek a Balaton vízén. Ezek eredménye nem maradt el, ugyanis Gyenesdiás strandjain nem volt strandlopás, a parkolókban gépkocsi-rongálás, feltörés és lopás sem. A kerékpáros ügyességi, és KRESZ vetélkedők szervezésének, oktatásnak, eredménye ként a 71-es főúton nem volt kerékpáros- és gyermek baleset.

Idén is Gyenesdiáson került megrendezésre a Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor, amely megszervezéséből az egyesület ismét kivette a részét. A fiatalok részére honvédelmi előadást és lövészetet szerveztek. Ezen felül segítettek a vendégpolgárőrökkel kapcsolatos feladatokban, illetve a nyár végén ismét volt rendszámfelderítő akció a Balatonnál, amelyben az egyesület tagjai is részt vettek együttműködve a rendőrséggel.

Mindezeket összefoglalva Bozsóky Ferenc elmondta, hogy egy nagyon változatos, mozgalmas és eredményes nyári idegenforgalmi szezont tudhatunk magunk mögött. A strandok az esős napok kivételével csordultig voltak, viszont a pihenni vágyók idén is biztonságban érezhették magukat, hála a polgárőrök összehangolt munkájának. Melynek eredménye ként, a Gyenesdiás strandjain nem volt strandlopás, a parkolókban gépkocsi rongálás, feltörés, gépkocsi lopás sem. A kerékpáros ügyességi, és KRESZ vetélkedők szervezésének, oktatásnak, eredménye ként 71-es főúton nem volt kerékpáros és gyermek baleset.

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.