Rádió P - A polgárőr rádió - Ülésezett a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A fórum összehívását a rendőrség kezdeményezte, melynek a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség adott otthont.

A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2016. október 4-én tartotta idei második ülését. Ennek során először Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője ismertette a határvadász beosztásra kiírt pályázatot, a felvételi követelményeket és a munkakör betöltésével együtt járó juttatásokat. Az előadást a beosztást népszerűsítő kisfilm és a szolgálatellátás során készített fotókból összeállított válogatás színesítette, majd levetítették a résztvevőknek a Veszprémi Rendőrkapitányságot és az ott dolgozók munkáját bemutató kisfilmet is.

Ezt követően dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető tartott tájékoztatót a kapitányság illetékességi területének bűnügyi helyzetéről, az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, továbbá népszerűsítette a határvadász beosztást.

A program második felében Glöckl Antal tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője a kéményseprő ipari szolgáltatásokban végbement változásokról és a tarlók, növényi hulladékok égetésének szabályairól tartott előadást. Ezután Nádai Balázs tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ismertette a katasztrófavédelem Veszprém megyei szervezeti felépítését, és részletezte összetett feladatrendszerüket, melyben a beavatkozás mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kap a megelőzés, az állampolgárok részére történő ismeretátadás.

Kórosi Tibor, a Veszprém Dózsa Polgárőrség elnöke bemutatta a polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programjának veszprémi végrehajtását, az abban elért szakmai sikereket.

Végül Anda György rendőr ezredes megbízott főkapitány értékelte a fórum munkáját, reflektált az elhangzottakra és kérte a résztvevőket, működjenek közre abban, hogy a határvadász beosztásra kiírt pályázatot minél többen megismerhessék.

A kirendeltség oktatótermében megtartott ülést a házigazdák az udvaron folytatták egy katasztrófavédelmi bemutatóval, amelynek keretében ismertették egy személygépkocsi műszaki mentésének folyamatát. 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.