Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Ülésezett a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  • Nyomtatás

A fórum összehívását a rendőrség kezdeményezte, melynek a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség adott otthont.

A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2016. október 4-én tartotta idei második ülését. Ennek során először Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője ismertette a határvadász beosztásra kiírt pályázatot, a felvételi követelményeket és a munkakör betöltésével együtt járó juttatásokat. Az előadást a beosztást népszerűsítő kisfilm és a szolgálatellátás során készített fotókból összeállított válogatás színesítette, majd levetítették a résztvevőknek a Veszprémi Rendőrkapitányságot és az ott dolgozók munkáját bemutató kisfilmet is.

Ezt követően dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető tartott tájékoztatót a kapitányság illetékességi területének bűnügyi helyzetéről, az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, továbbá népszerűsítette a határvadász beosztást.

A program második felében Glöckl Antal tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője a kéményseprő ipari szolgáltatásokban végbement változásokról és a tarlók, növényi hulladékok égetésének szabályairól tartott előadást. Ezután Nádai Balázs tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ismertette a katasztrófavédelem Veszprém megyei szervezeti felépítését, és részletezte összetett feladatrendszerüket, melyben a beavatkozás mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kap a megelőzés, az állampolgárok részére történő ismeretátadás.

Kórosi Tibor, a Veszprém Dózsa Polgárőrség elnöke bemutatta a polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programjának veszprémi végrehajtását, az abban elért szakmai sikereket.

Végül Anda György rendőr ezredes megbízott főkapitány értékelte a fórum munkáját, reflektált az elhangzottakra és kérte a résztvevőket, működjenek közre abban, hogy a határvadász beosztásra kiírt pályázatot minél többen megismerhessék.

A kirendeltség oktatótermében megtartott ülést a házigazdák az udvaron folytatták egy katasztrófavédelmi bemutatóval, amelynek keretében ismertették egy személygépkocsi műszaki mentésének folyamatát. 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság