Rádió P - A polgárőr rádió - Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A toborzás és más fontos témák kerültek napirendre.

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2016. október 10-én tartotta soron következő ülését. Ennek során először Szűcs Erika címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője ismertette a határvadász beosztásra kiírt pályázatot, a felvételi követelményeket és a munkakör betöltésével együtt járó juttatásokat.

Ezt követően Tóth Gábor rendőr őrnagy, őrsparancsnok tartott tájékoztatót a Zirci Rendőrőrs illetékességi területének bűnügyi helyzetéről, a személyi állomány által elért szakmai eredményekről. Szelthoffer Ferenc, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, előadásában bemutatta a vezetése alatt álló szervezetet, annak működési területét, feladatait és a megelőzés területén tett erőfeszítéseiket.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője felszólalásában további információkkal egészítette ki a toborzással kapcsolatban elhangzottakat és kérte a jelen lévő szervezetek képviselőit, hogy a pályázat hírét vigyék tovább, az érdeklődőket pedig irányítsák a rendőrséghez. Anda György rendőr ezredes kiemelte a fórum munkájának jelentőségét, továbbá azt, hogy mennyire fontos a főkapitányság számára, hogy az illetékességi területén működő önkormányzatok és szervezetek hogyan értékelik munkáját.

A polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott programot annak az együttműködési megállapodásnak az aláírása zárta, amelyet a körözés alatt álló gépjárművek felderítésére alkalmas Zsarucar Sigmoid Car Camera rendszámfelismerő rendszer működtetésére kötött a város önkormányzata a Bakony Polgárőr Egyesület és a Veszprémi Rendőrkapitányság. Az iratot Ottó Péter polgármester, Kavalecz Tibor elnök és dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető látta el kézjegyével.

Ezt követően a fórum tagjai átmentek a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság épületéhez, ahol egy technikai bemutatót tekintettek meg.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.