Rádió P - A polgárőr rádió - Cél a terménylopások megelőzése

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök, a polgárőrök és a mezőőrök közös járőrszolgálatot látnak el a terménylopások megelőzése és az elkövetők elfogása érdekében.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 28 éves, egy 24 éves és egy 58 éves vásárosnaményi lakosokat. A három férfit a rendőrök tetten érték 2016. szeptember 26-án 5 óra körüli időben Vásárosnamény külterületén, miközben egy közeli vásárosnaményi földterületről eltulajdonított 62 kilogramm súlyú diót szállítottak. A három férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság elé állítják.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 42 éves tarpai lakos ellen, akit 2016. szeptember 26-án 13 óra körül egy Tarpa külterületén található diósban diólopás közben a tulajdonos tetten érte és a rendőrség megérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

Az ősz beköszöntével megkezdődtek a mezőgazdasági területeken a betakarítási munkák és ezzel együtt elszaporodott a terménylopások száma. A rendőrség a polgárőrökkel és a mezőőrökkel közös szolgálatellátás során fokozott figyelmet fordít a még „lábon álló” termények vagy a már leszedett, de még elszállításra váró termények eltulajdonításának megelőzésére. A rendőrség a terménylopás elkövetőit tettenérés esetén szabálysértési őrizetbe veszi és 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítja. A tulajdon elleni szabálysértési elkövetői akár elzárással is sújthatók.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.