Rádió P - A polgárőr rádió - A nagyvárosi bűnmegelőzés fontossága

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A Tiszántúlról és a Duna-Tisza közéből érkezett  csapatok mérték össze tudásukat azon a szakmai vetélkedőn, amelyet a megyei jogú városokban tevékenykedő polgárőr egyesületek részvételével tartottak Nyíregyházán.

A területi döntőn tizenegy olyan csapat bizonyíthatta felkészültségét, amelynek egyesülete a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program keretében tevékenykedik a közbiztonság erősítése érdekében.

Mint Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a zsűri elnöke elmondta: a legtöbb bűncselekmény a nagyvárosokban történik, s ennek visszaszorítása érdekében minden polgárőrnek magas szintű szakmai tudásra van szüksége.

A vetélkedő résztvevői különböző feladatokat kaptak. Ezek közé tartozott például az három perces rögtönzött előadás, amit egy feltételezett bűnmegelőzési fórumon mondanának el a helybeliek tájékoztatására, illetve a lakosságnak a közrend védelmében való együttműködés fontosságáról.

A területi döntőt – Pest megye és Budapest előtt – az Agria polgárőr Egyesületet csapata szerezte meg az első helyet. A Gerczuj Zoltán, Virág András és Burkus Zoltán összeállítású gárda képviseli majd Heves megyét az országos megmérettetésen.

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.