Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

A nagyvárosi bűnmegelőzés fontossága

A Tiszántúlról és a Duna-Tisza közéből érkezett  csapatok mérték össze tudásukat azon a szakmai vetélkedőn, amelyet a megyei jogú városokban tevékenykedő polgárőr egyesületek részvételével tartottak Nyíregyházán.

A területi döntőn tizenegy olyan csapat bizonyíthatta felkészültségét, amelynek egyesülete a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program keretében tevékenykedik a közbiztonság erősítése érdekében.

Mint Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a zsűri elnöke elmondta: a legtöbb bűncselekmény a nagyvárosokban történik, s ennek visszaszorítása érdekében minden polgárőrnek magas szintű szakmai tudásra van szüksége.

A vetélkedő résztvevői különböző feladatokat kaptak. Ezek közé tartozott például az három perces rögtönzött előadás, amit egy feltételezett bűnmegelőzési fórumon mondanának el a helybeliek tájékoztatására, illetve a lakosságnak a közrend védelmében való együttműködés fontosságáról.

A területi döntőt – Pest megye és Budapest előtt – az Agria polgárőr Egyesületet csapata szerezte meg az első helyet. A Gerczuj Zoltán, Virág András és Burkus Zoltán összeállítású gárda képviseli majd Heves megyét az országos megmérettetésen.