Rádió P - A polgárőr rádió - Pest megyében jártunk Ócsán a polgárőrök oktatásán

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Az Ócsa Városi Polgárőrség 2016.10.08-án, szombaton megtartotta az I. Közlekedésbiztonsági, oktatással egybekötött háziversenyét.

A verseny főszervezője Gacsal István a Felügyelő Bizottság Elnöke volt, természetesen voltak segítői is, leginkább Fucskó Ádám, Szeredi Sándor és Riegel Tibor személyében.

Néhány hónappal ezelőtt fogalmazódott meg az ötlet István fejében, hogy mi lenne, ha a polgárőrök egy egységes oktatásban részesülnének, melyet egy vizsga is követne. Az eredeti ötlet kiegészült egy vezetéstechnikai pálya kiépítésével is, hiszen szerves része a polgárőrség munkájának az autóval való közlekedés és biztosítás. Ezért Szeredi Sándor és Riegel Tibor egy erre az alkalomra speciálisan kiépített pályát hozott létre, a Halászy Károly Általános Iskola zsákutca parkolójában.

Az előadások reggel 8:00 órakor kezdődtek. Rendőrségi oktatást Lengyel Zoltán járőrvezető tartott, gyermekvédelmi előadást pedig Inczeffy Zsuzsa, aki a mindennapokban pedagógusi hivatása mellett, családsegítő munkatársként is tevékenykedik. Az elsősegély oktatást Scherer István mentős irányító vezényelte le, aki mind elméletben, mind pedig gyakorlatban szemléltette a leggyakrabban előforduló helyzeteket. Úgymint az újraélesztés menetét, amit a megjelenteknek gyakorlatban is be kellett mutatniuk.

Az elhangzott előadásokból tesztet is írtak a polgárőrök, amely kiegészült még KRESZ, alapvető polgárőri feladatok ellátására vonatkozó, és helyismereti kérdésekkel. A megjelent 30 fő között volt ifjú polgárőr is, és a nap végén, mindenki sikeres vizsgát tett.

A nap zárásaként az összesített pontok alapján kihirdették a legjobban teljesített személyek neveit, akiket kupákkal és érmekkel is díjaztak.

Ezzel a nappal elindult egyfajta hagyomány is, mivel a polgárőrségnél fontos a folyamatos tanulás, képzés. Így biztos, hogy a jövőben is lesznek ilyen alkalmak.

Ócsa Városi Polgárőrség

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.