Rádió P - A polgárőr rádió - Oktatás Gödöllőn és Bagon

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Pest megyében Bagi Kriszián járási koordinátor és Mezőfi Ferenc a Bagi Polgárőrség Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő oktatási roodshow-t szerveztek 2016. október 15-én és 16-án 10 óra és 18 óra között a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő polgárőr egyesületek polgárőreinek és leendő polgárőreinek, amihez egy bő tál babgulyás is adtak.

Az első napon, Gödöllőn a második napon, Bagon. A helyszínekre előzetesen 8 egyesületből, 50 fő regisztrálta a részvételi szándékát. A helyszíneket Lajmer György r. alezredes Gödöllői Rendőrkapitány és Jamrik László Bag Nagyközség polgármestere térítésmentesen biztosította a hallgatóknak.

Előadók Vincze Gyula (mobil kommunikáció), dr. Bilisics Péter (polgárőr alapismeretek) a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki előadása során elmondta, hogy 100 fő ifjú polgárőr valamint több mint 6000 polgárőr van Pest megyében. Külön örömére szolgált, hogy a második napon csupa új polgárőr jelölt vett részt az előadásokon valamint tájékoztatásában kitért arra, hogy a megye polgárőr létszáma átlagosan havonta 50 fővel emelkedik, megemlítette, hogy több mint 500 óra határmegerősítő társszolgálatot adtak a migrációs feladatok okán és ebből 250 órát lovas szolgálatként a készenléti rendőrséggel közösen valamint 4860 km tettek meg gépkocsival a feladatok végrehajtása miatt. Árvai Ferenc r. ftörm végletekig kielemezte és aprólékosan elmagyarázta az előadásának témaköreit.

  •  jogi ismeretek
  •  kresz szabályzat
  •  családvédelmi, családon belüli erőszak ismertetése
  •  polgárőr alapismeretek
  •  rendőri karjelzések,
  •  elsősegély oktatás
  •  gázspray és kényszerítő eszközök használata
  •  mobil kommunikáció

Az előadások után következtek az írásbeli, szóbeli és a gyakorlati feladatok végrehajtása a résztvevőknek.

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.