Rádió P - A polgárőr rádió - Évadzáró Családi Polgárőrnap

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A hagyományoknak megfelelően 15. alkalommal került megrendezésre Gencsapátiban a családi polgárőr nap.

Gyermekek, feleségek, a közélet és a szomszéd egyesületek képviselői, polgárőr hölgyek és férfiak gyűltek össze egyik polgárőr családi ház udvarán.

Az időjárás is kegyes volt a rendezvény idején, hiszen a Délről jött meleg hullám kellemessé tette a szabadtéri rendezvényt.  A bográcsos halászlé, vaslemezen sült szalonna, lila hagymás, házi zsíros kenyér és a vendégek által hozott finom sütemények csábításának nehéz volt ellen állni.

A nyári időszakot záró, Őszi, Téli polgárőr teendők megbeszélése mellett, a résztvevők az önkormányzatainkkal, a rendőrséggel, a lakossággal való folyamatos kapcsolattartás fontosságát emelték ki. Bodorkós Ferenc polgármester, az önkormányzati testület által küldött levélben fejezte ki köszönetét a közbiztonság érdekében végzett munkáért.

Az időszakban történ polgárőr események mellett Csabai János elnök, a csapat építés értékelésében a három fő fiatal polgárőr szerepvállalását, és kettő fő,  (Németh Gyula, és Károly Attila) szervezetbe való belépését , a polgárőr hölgyek ( 9 fő) szerepvállalását és az egyre aktívabb szolgálatvállalást emelte ki.

Az időszakban teljesített 730 szolgálati óra nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy településeinken nem történ „jelentős” bűn elkövetés, hogy a lakossági visszajelzések alapján a közbiztonság nagyon fontos eleme a faluközösség életének.

A csendes beszélgetés közben a hold betekintett az udvaron felállított sátorba, az esti pára jelezte az Ősz jelenlétét, és a résztvevők a kabátot már begombolva köszöntek el a házigazdáktól.

Csabai János

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.