Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Koszorúzás – videóval, képekkel

Dr. Kopácsi Sándor rendőr altábornagyra, Budapest egykori rendőrfőkapitányára emlékeztek.

Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2016. október 21-én a Rendőrségi Igazgatási Központban beszédet mondott dr. Kopácsi Sándor rendőr altábornagyra, Budapest volt rendőrfőkapitányára emlékezve.

„Nemzetünk jelentős történelmi eseményének ünnepén, az 1956-os forradalom- és szabadságharc évfordulóján a Budapesti Rendőr-főkapitányság nevében elhelyezzük a tisztelet virágait dr. Kopácsi Sándor r. altábornagy emléktáblájánál, emlékezve ezzel az 1956-os forradalomra és a forradalom budapesti főkapitányára. Emlékezzünk arra az emberre, aki tetteivel bizonyította, hogy egy szervezetet vezetni nem lehetőség, hanem a beosztottak és a társadalom iránti felelősség.”

A rendőrség épületének falán lévő emléktáblánál koszorút helyezett el Budapest rendőrfőkapitánya és helyettesei, özvegy dr. Kopácsi Sándorné és lánya, Kopácsi Gelberger Judith, a dr. Kopácsi Sándor Baráti Kör és a Nagy Imre Társaság képviselői, valamint dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A megemlékezést követően Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréseket adott át a Rendőrségi Igazgatási Központban Nemzeti Ünnepünk alkalmából.

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Fotó: Sebestyén Jenő