Rádió P - A polgárőr rádió - Új irodát kapott a Palotai Polgárőrség

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A Főtér melletti Hartyán köz 3-ban átadott tágas iroda akár klubhelyiségként is szolgálhat. Palotán már 25 éve működik a polgárőrség, amely sikerrel járul hozzá a jogsértések megelőzéséhez, a lakosság biztonságérzetének javításához.

Egy évvel ezelőtt ígértük oda ezt az irodát a polgárőrségnek, de isten malmai köztudomásúlag lassan  őrölnek, ráadásul alaposan fel is kellett mindent újítani, így csak most jutottunk el oda, hogy átadjuk a kulcsokat – mondta megnyitójában  Pintér Gábor alpolgármester. – Ez egy elég nagy helyiség, lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak öltözőként használják – tette hozzá, majd újabb 25 év sikeres működést kívánt.

Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) alelnöke arról beszélt, hogy a polgárőrségek egy-egy település önszerveződésének motorjai, hiszen tagjai komoly szolgálatot teljesítenek, s mindezt önkéntesen, fizetés nélkül végzik, szabad idejüket áldozva lakóhelyük biztonságának javítására.
Gratulálunk az önkormányzatnak, amiért ilyen remek irodát biztosított a palotai polgárőröknek – mondta Kardos.

Vona János, a polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke megköszönte a tagoknak a 25 évnyi lelkes munkát.

Szeretnénk bővíteni a létszámot, szorosabb kapcsolatot tervezünk kialakítani a lakossággal. Ennek érdekében ügyeleti rendszert fogunk bevezetni, eleinte csak szolgálati időszakban, később viszont napi 24 órában. Vona János szerint az OPSZ nyitott a fiatalok felé, hiszen szükség van az utánpótlásra, ezért iskolai foglalkozásokat, ifjúsági programokat szerveznek, amelyeken a fiatalok megismerhetik a polgárőrség tevékenységét.

Nem csupán a létszámot, de a technikai eszközparkot is tervezzük bővíteni, így még eredményesebb lesz a munkánk, ezt a irodát rekrációs helyiségként is üzemeltetni lehet, ahol a polgárőrök szolgálat után pihenhetnek, de akár szabadidős programokat is lehet majd ide szervezni – mondta Vona János, aki épp aznap kapta meg “Az Év Polgárőre” kitüntetést, amelyért gratulációkat és nagy tapsot kapott.

Az átadón még az is elhangzott, hogy szorosabb kapcsolatot terveznek kialakítani a rendőrséggel és a mezőőrséggel, majd a megnyitó végén Tajti Réka polgármesteri kabinetvezető asszony felolvasta Bagi Andrea polgárőr versét.

Forrás: www.bpxv.hu 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.