Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Babanézőben a polgárőrök

Ott segítenek, ahol nagy a szükség

Ha már ott voltak, nem érkeztek üres kézzel, babakelengyével támogatták társukat a polgárőrök.

Az önzetlen segítségnyújtásnak sokféle formája van. Lehet gyűjtést, kampányt szervezni, vagy csak egyszerűen bekopogni a szomszédhoz télvíz idején: hoztunk egy kis meleg levest. Bármilyen módon is tesszük jótetteinket, mindig az egymásra való odafigyelés a fő motiváció. A mezőfalvi polgárőrök pontosan így cselekedtek, mikor babakelengyét vásároltak polgárőr társuknak, Csicskovics Istvánnak.

István és élettársa Csóka Bettina nagyon szerény anyagi körülmények között él, és ide érkezett újszülött gyermekük. Óriási volt az öröm az ajándékok átadásakor. Babapelenka, ruhaszárító állvány, mosópor, rugdalózó és bébi ápolási cikkek lapultak a csomagban. Bocka Lászlóné és Prajdáné Virányi Margit a mezőfalvi polgárőrség képviseletében a múlt héten, pénteken gratuláltak társuknak. Az ajándékok kicsomagolása után – gyakorlott nagymamákként - még praktikus tanácsokkal is ellátták az ifjú édesanyát.

Az önzetlenség, a segítő szándék és az egymásra odafigyelés sok civil szervezet sajátja. Most a mezőfalviak mutattak példát, nem csak a falubeliek számára.

Forrás: Horváth László

http://www.mezohir.info/