Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Színes

Kistelepülésen a biztonságért

Szeptember 17-én a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület szervezésében továbbá az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Civil Alap főtámogatásával idén 4. alkalommal került megrendezésre a Kistelepülésen a biztonságért szakmai nap.

Kesjár Mátyás a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd azt a rendezvény fővédnökei nevében Szeverényi Attiláné Csabaszabadi község polgármestere nyitotta meg. 
Ezt követően Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya köszönte meg a kistelepülések biztonsága érdekében dolgozók munkáját. A biztonságérzet javítását szolgálják a rendőrség által a kistelepülésekre kidolgozott lakossági információs pontok. Véleménye szerint a mostani rendezvény is hasonló célokat szolgál, ezért is fontosak és elismerésre méltók az ilyen rendezvények.
Dr. Balogh Endre Róbert az Országos Polgárőr Szövetség igazgatási vezetője tolmácsolta Dr. Túrós András OPSZ elnök elismerését a rendező egyesület felé, hiszen felvállalják egy településén túlmutató program megszervezését. Továbbá – utalva a rendezvényen segítő ifjú polgárőrökre – jó példának tartja az utánpótlás nevelést a polgárőr egyesületben.

Ezt követően a Szeverényi Attiláné Csabaszabadi község polgármestere, Tímár József Polgárőrség Kötegyán elnöke és Kesjár Mátyás a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület elnöke adta át a Kistelepülésen a Biztonságért díjakat.
Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőr-főkapitánya, és Kapásné Jakab Ágnes a Magyar Posta Zrt. biztonságszervezési munkatársa a Polgárőrség Kötegyán és a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület által adott Kistelepülésen a biztonságért díjat vette át.
Hajdú Imre, és Bujdosod Mihály kötegyáni polgárőrök a Polgárőrség Kötegyán egyesület elismerését, míg Gál János r. főtörzszászlós az Újkígyósi Kmb Iroda vezetője, Zsibrita Csaba Csabaszabadi község falugondnoka, helyi polgárőr, és Kesjárné Erős Erzsébet a Csabaszabadiért Egyesület elnöke, helyi polgárőr a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület Kistelepülésen a biztonságért díjat vette át.


Az elismerések átadását követően fórum keretében előadások hangzottak el. Bátkay Miklós Békés Megyei Rendőr főkapitányság részéről mutatta be a kistelepülésekre kidolgozott, és rendszeresített információs pontok működését, Dr. Bede Sándor Békéscsabai Városi Rendőrkapitányság vezetője az OPSZ nagyvárosi bűnmegelőzési programjáról tartott előadást, illetve ennek keretében a programnak a kistelepülésekre vonatkozó kedvező hatásait is bemutatta. Medgyesi István a Békéscsabai Városi Rendőrkapitányság részéről bűnmegelőzésről és baleset megelőzésről, Süli Zsolt a békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a katasztrófavédelmi kirendeltség és a kistelepülések együttműködéséről tartott előadást. Kapásné Jakab Ágnes a Magyar Posta Zrt. részéről a kistelepülések postabiztonságáról, a Posta és a polgárőrség kapcsolatáról adott tájékoztatást. A fórum Tímár József Polgárőrség Kötegyán elnökének az előadásával folytatódott, aki a határ menti együttműködésről szólt, és ehhez kapcsolódott Komlóssi Róbert a romániai Nagyzerind település alpolgármestere, aki romániai részről értékelte az együttműködést.


Óvári Attila a békéscsabai Jamina Polgárőr Egyesület tagja bemutatta egyesületük munkáját, külön kitérve a külterületi tanyás térségben folyó munkáról, Dézsi Gábor a Gerlai Polgárőr Egyesület elnöke előadásának apropóját az adta, hogy egyesülete pályázatokból tartja fenn magát. Fodor Marianna a K&H Bank részéről a Csabaszabadiban működő civil szervezeteken keresztül mutatta be a bank szolgáltatásait. A Fórumot Kesjár Mátyás előadása zárta, aki bemutatta a Csabaszabadi Polgárőr Egyesület mobil KRESZ parkját, egyben reményét felezte ki, hogy a KRESZ parkkal meghívásoknak is eleget fognak tudni tenni.
A szakmai nap során több kapcsolódó program volt, így a Békéscsabai Rendőrkapitányság részéről bűnmegelőzési, baleset megelőzési programok, totók, a katasztrófavédelem részéről egy tűzoltóautóval ismerkedhettek az érdeklődők, kipróbálásra került a mobil KRESZ park, és az óriás kirakónál környezetvédelmi kérdésekre kellett helyes válaszokat adni. Ezen felül volt arcfestés, íjászat, íjcsata, és a legkisebbeknek trambulin.
A rendezvény végén a közeli Beliczey kastélyba látogattak el az érdeklődők.

Forrás: http://www.zrnko-magocska.hu/