Rádió P - A polgárőr rádió - Egyeztetés a debreceni Információs és Vagyonvédelmi Irodában

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A helyi polgárőrökkel egyeztetett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Közeleg a Halottak és Mindenszentek napja. Ilyenkor mindenki meglátogatja elhunyt hozzátartozói, szerettei sírját, hogy virággal és gyertyáival emlékezzenek meg azokról, akik már nem lehetnek velük.

A temetőkben és sírkertekben, illetve azok környéken ebben a néhány napban jelentősen megnövekszik a forgalom, amely vonzza azokat az embereket is, akik ilyenkor a zsúfoltságot és óvatlanságot bűncselekmények elkövetésére próbálják kihasználni.

A rendőrség fokozott jelenléttel és figyelemfelhívással, valamint a stratégiai partnerekkel történő együttműködéssel igyekszik ezeket a jogsértéseket megelőzni.

Ennek érdekében tartottak konzultációt a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet munkatársai 2016. október 27-én Debrecenben. 

Az egyeztetésen Dr. Juhász Zoltán r. alezredes ismertette, azokat a legjellemzőbb jogsértéseket, amelyek a Halottak Napjával kapcsolatban előfordulhatnak a temetőkben és azok környékén. A bűnmegelőzési osztályvezető kitért azokra a körülményekre, amelyekkel egyesek – óvatlanságból – lehetőséget biztosítanak az elkövetők számára a cselekményük végrehajtására.

Az alezredes kérte a polgárőröket, hogy szolgálatuk ellátása közben is hívják fel a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy:

  • kerékpárjaikat elsősorban az arra kijelölt helyen, lezárt állapotban tárolják,
  • lehetőség szerint kerüljék a túlzsúfolt tömegközlekedési eszközöket,
  • értéktárgyakat jól látható helyen ne hagyjanak a parkolókban leállított gépjárművekben,
  • kézitáskáikat minden esetben zárt állapotban, szorosan fogják magukhoz,
  • lehetőség szerint kerüljék a nagycímletű fizetőeszköz használatát a virágárusoknál.

A rendőrség munkatársa szóróanyaggal is ellátta a polgárőröket, amelyet a megemlékezők részére adhatnak át, és amely az áldozattá válás elkerülésének egyszerű lehetőségeit tartalmazza.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.