Rádió P - A polgárőr rádió - Közösen vigyáznak a temetők biztonságára Veszprém megyében

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

Rendőrök, polgárőrök és a közterület felügyeletek munkatársai összefogásban ügyelnek a temetők rendjére.

Mindenszentek és halottak napján Veszprém megyében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a rendőrök a polgárőrség és közterület felügyeletek munkatársaival együttműködve biztosítják a méltó megemlékezést elhunyt szeretteinkről. A közös járőrszolgálatok során a temetők és sírkertek területén kívül külön figyelmet fordítanak az ezekhez tartozó parkolókra is, hogy az oda gépkocsival érkezők hátrahagyott járműveiket biztonságban tudhassák. 

A gépjárműlopások, illetve a járművekből történő lopások megelőzése érdekében kérünk mindenkit, hogy a jármű ajtaját és az ablakokat mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják. A trükkös lopások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy legyenek gyanakvóbbak és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban!

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2016. október 27-én a Vámosi úti temetőben beszélgettek a biztonságról az odalátogatókkal. A Pápai Rendőrkapitányság rendőrei 2016. október 26-án az őszi közlekedés veszélyeire hívták fel a pápai és vidéki gépjárművezetők figyelmét a sírkertek környékén. A rendőrök bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó tájékoztatót is készítettek, melyeket a temetők bejáratánál helyeztek el.

Kérjük a lakosságot, amennyiben észlelték, hogy feltörték vagy ellopták autójukat, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó számon.

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek, tartsák be a közúti előírásokat és tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.