Rádió P - A polgárőr rádió - Közös fokozott ellenőrzés

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Időkép

Országos Polgárőr Nap

Hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség Sopronban

Fodor Tamás, a XXII. Országos polgárőr napnak helyszínt adó város, Sopron polgármestere köszöntötte a mintegy ötezer résztvevőt, akik tizenkilenc megyéből érkeztek az eseményre, hangsúlyozta, hogy városukban is hatékonyan működik együtt a polgárőrség és a rendőrség.

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia

Polgárőr Akadémia 9

Elégedett oktatók és hallgatók

Bővebben...:

Polgárőr Akadémia 8

Továbbra is kedvenc a kommunikációs tréning.

Bővebben...:

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közös szolgálatra hívta Vas és Zala megye rendőreit, polgárőreit, a katasztrófavédelem munkatársait, a Bakonyerdő Zrt. és Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdészeit.

Gógánfán a Művelődési Házban gyűltek össze a meghívott rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és erdészek 2016. október 29-én a közös fokozott ellenőrzésre. A reggeli eligazításon Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ügyrendben meghatározott helyettese köszöntötte a megjelenteket. Az alezredes az akció céljaként tűzte ki az erdőterületeken elkövetett jogsértések visszaszorítását, közlekedési szabálysértések megelőzését, valamint mindenszentek és halottak napja közeledtével a közrend biztosítását. Marton Tibor, a Gógánfa Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Valente József, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövegség elnökségi tagja köszönetüket fejezték ki, hogy a tavalyi évben általuk kezdeményezett akciót 2016-ban szélesebb körben sikerült megszervezniük. Ezt követően Vezsenyi Imre, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője beszédében kiemelte, hogy a természeti értékeink védelmét szolgálja a közös szolgálat.

Egy időben egyszerre 60 helyen végezte el az ellenőrzést a közel 150 fő együttműködő.  Az ellenőrzés a Veszprém, Vas és Zala megye határait érintő erdőterületeket, kirándulóhelyeket, közterületeket, utakat, és különös figyelemmel a temetők környékét érintette.

A közös akció során a figyelmeztetés lehetőségével éltek a kisebb súlyú szabálysértések elkövetőivel szemben a rendőrök, polgárőrök, tűzoltók és erdészek.

Az akció értékelésekor elhangzott, hogy a települések lakói és a kieső területeken élő idős személyek pozitívan fogadták a rendfenntartó erők jelenlétét. Az ellenőrzés az Uzsai Erdészeti Igazgatóság által biztosított vadhúsból készített ebéddel zárult.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Copyright © 2017 Rádió P - Jogában áll hallgatni!  Rights Reserved.