Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Zöld Zóna

Parkot építettek a cserkeszőlői polgárőrök

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Országos Polgárőr Szövetség elindított egy programot, amelyben kérték az egyesületeket, hogy a településen, hol működnek, ültessék el a Polgárőrség fáját. Cserkeszőlőn ezt tovább gondolták.

 

Jó ötletnek tartjuk az OPSZ kezdeményezését, de mi egy kicsit tovább gondoltuk a faültetési programot – mondta el Kocsis János, a cserkeszőlői egyesület elnöke. – Több polgárőr társunkkal úgy döntöttünk, hogy a korábban gondozatlanul, parlagon lévő területet rendbe tesszük és egy kis parkot alakítunk ki. Az egyesületünk a hétvégén el is végezte a munkát, ahol területet rendeztünk és természetesen fákat ültettünk – tette hozzá.

Rajtuk kívül még sok polgárőr egyesület fát ültet a program keretén belül, mondta el Molnár Zsolt, az egyesület titkára. – Az egyesületi tagok szép számban jelentkeztek a munkára, aki ráért, az ott volt a hétvégén. A facsemetéket úgy válogatták össze, hogy díszei legyenek a parknak, a településnek, de gondosan ügyeltek, hogy őshonos fajok kerüljenek a listára. Nagylevelű hársak, kocsányos tölgyek, korai juharok és nyugati ostorfákat ültettek – tette hozzá.

A titkár elmondta, az ültetéshez segítséget nyújtott a helyi önkormányzat, földfúrógépet adott kölcsön a helybeli erdész, és komposzttrágyát adtak a kertészek. Ugyanezen a napon a helyi polgárőrség lovas tagozata, Jakabné Horváth Ildikó kezdeményezésére a fürdő bejárat előtt rövid bemutatót tartott az érdeklődőknek, ahol a jelenlévő gyerekek közelebbről is megismerkedhettek a hátasokkal és lovagolhattak is. Kocsis János a nap végén elmondta, ez a megmozdulás a polgárőrség összetartozásának és elkötelezettségének újabb bizonyítéka.

(Forrás: www.szoljon.hu)